Sri Lanka – mulighedernes land

2018-07-22
Stine Sørensen
Når et lands natur, kultur og udvalg af oplevelse er så bredt som på Sri Lanka, så åbner det for en verden af muligheder for at skræddersy ferien, efter lige nøjagtigt dine ønsker. Velkommen til Det Indiske Oceans smaragdgrønne ø, Sri Lanka – mulighedernes land!

Sri Lanka

Når du ankommer til Sri Lanka, bliver du mødt af frodig grøn natur, spændende kultur og et rigt dyreliv. Sri Lanka er et alsidigt land, og det gør, at udvalget af forskellige oplevelser er enormt stort.

Historiske templer, safariparker og gademarkeder

Her kan du tage på udflugt til alt fra historiske templer, hvoraf de fleste indgår på UNESCOS verdensarvsliste, til safariparker, teplantager, gademarkeder og smukke strande.
Bestil og planlæg udflugterne hjemmefra eller hop på en tuk-tuk og lad spontanitet og mavefornemmelsen vise vej. Spørg gerne lokalbefolkningen om tips til seværdigheder; mange oplever indbyggerne som venlige, imødekommende og hjælpsomme. Benyt muligheden og tag en tur op til de grønt beklædte bjerge, hvor den berømte Ceylonte dyrkes. Eller tag med på et af de mange gademarkeder, hvor det myldrer med cykler og mennesker, og næsen pirres af duften fra eksotiske retter.

Rejs med TUI til Sri Lanka
Traditionel båd i Negombo

Sri Lankas absolutte kendetegn er den smukke natur. Det frodige, grønne landskab langs kysten vokser tæt på husene, hovedgaden, vejene og strandene. Det rige dyreliv omfavner både koralrevets farverige fisk i havet, små fugle, ørne og påfugle i luften samt kæmperne på land som elefanter og vandbøfler. Hvis du vil opleve dyrelivet på nært hold, kan du tage med på en hvalsafari eller besøge en af Sri Lankas national- og safariparker.
Dagstemperaturen på Sri Lanka er omkring 30 grader hele året, og det tropiske klima gør landet til et populært rejsemål både om sommeren og vinteren. Sri Lanka tilbyder noget for alle – uanset om du ønsker spændende oplevelser, eller du bare vil koble af med sol og bad ved en tropisk strand.

I mulighedernes land venter næste eventyr altid lige rundt om hjørnet. Her får du vores tre bedste udflugtstips:

Tre udflugtstips på Sri Lanka

  1. Hvalsafari i Mirissa I havet omkring Mirissa findes der mange hvaler og delfiner. I løbet af denne bådtur er der mulighed for at opleve dem på nært hold, og du kan samtidigt sole dig på båden og bade i Det Indiske Ocean. Ud over delfiner og blåhvaler findes der kaskelothvaler ved Sri Lankas sydkyst. Det dybe hav gør, at området er kendt som et af de bedste steder, at spotte hvaler helt tæt på kysten.

  2. Safari i Yala nationalpark Med verdens største samling af leoparder, 215 forskellige fuglearter, 300 elefanter og 42 andre dyrearter er et besøg i Yala Nationalpark en oplevelse ud over det sædvanlige. Om bord på en jeep kører vi off-road på jagt efter Sri Lankas ”big four”: Leoparden, elefanten, læbebjørnen og vandbøflen. Det bliver også et stop til at se aber, som hænger i træerne samt storke og krokodiller i lagunen.

  3. Rundtur i landsbyen Kandy En dagsudflugt til den sidste af Sri Lankas før-koloniserede hovedbyer med sine smukke veje med gadesælgere, tuk-tuk’er og vintagebusser. Eventyret begynder med klatring gennem det grønt beklædte højland mod Kandi. I Giragema gør vi stop ved en plantage med krydderurter og en tefabrik, hvor du får mulighed for at nyde en kop Ceylonte. Efter frokost er det tid til at udforske byen. Vi besøger det mægtige Temple of Tooth, hvor resterne af Buddhas tand ligger. Herefter går turen til Roya Botanical Garder, hvor der findes mere end 4.000 forskellige planter og blomster. Hvis du har lyst, er der også mulighed for at besøge et ædelstenmuseum eller udforske et håndværkscenter, før turen igen går hjemad.

Rejs med TUI til Sri Lanka
Elefanter i naturreservatet i Udawalawe

Lignende indlæg

Aktiviteter på Cypern - 7 tips til alle aldre

Cypern har noget for enhver smag. Bløde sandstrande, krystalklart vand, høje bjerge, skønne vandreture, god mad, fantastiske hoteller, vingårde og charmerende byer. Her er nogle tips til Cypern, så du kan se og opleve mere af denne fantastiske ø.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-20

Bestil din egen villa på Cypern

Har du overvejet at leje hus på Cypern? Med os kan du bestille hele pakken, både egen villa og fly. Vi har flere villaer at vælge mellem, nogle med fire soveværelser og plads til 8 personer! Du kan blandt andet vælge at bo i en villa med havudsigt eller med adgang til børneklub på et nærliggende hotel. Læs mere og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-12

5 grunde til at du skal rejse til Barbados

Det er måske ikke supersvært at finde gode argumenter for, hvorfor du skal besøge Barbados. Mange har helt sikkert Caribiens mest solrige ø – med kridhvide strande og turkist hav – højt på listen over drømmerejsemål. Men hvis du mod al forventning stadig ikke er overtalt, så kommer her fem gode grunde til, at din næste rejse skal gå til Barbados.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-21

Vinterens fem mest populære rejsemål

Spanien topper listen over mest populære rejsemål for vinteren 2018. Ikke bare i Danmark men også blandt vores nordiske naboer, Tyskland, Frankrig, Holland og England. Det er især De Kanariske Øer, som lokker mange solhungrende danskere sydpå. Vi zoomer ind på danskernes fem fortrukne feriedestinationer og ser nærmere på, hvad der gør dem så populære.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-13