2018-07-22

Sri Lanka – mulighedernes land

Når et lands natur, kultur og udvalg af oplevelse er så bredt som på Sri Lanka, så åbner det for en verden af muligheder for at skræddersy ferien, efter lige nøjagtigt dine ønsker. Velkommen til Det Indiske Oceans smaragdgrønne ø, Sri Lanka – mulighedernes land!

Sri Lanka

Når du ankommer til Sri Lanka, bliver du mødt af frodig grøn natur, spændende kultur og et rigt dyreliv. Sri Lanka er et alsidigt land, og det gør, at udvalget af forskellige oplevelser er enormt stort.

Historiske templer, safariparker og gademarkeder

Her kan du tage på udflugt til alt fra historiske templer, hvoraf de fleste indgår på UNESCOS verdensarvsliste, til safariparker, teplantager, gademarkeder og smukke strande.
Bestil og planlæg udflugterne hjemmefra eller hop på en tuk-tuk og lad spontanitet og mavefornemmelsen vise vej. Spørg gerne lokalbefolkningen om tips til seværdigheder; mange oplever indbyggerne som venlige, imødekommende og hjælpsomme. Benyt muligheden og tag en tur op til de grønt beklædte bjerge, hvor den berømte Ceylonte dyrkes. Eller tag med på et af de mange gademarkeder, hvor det myldrer med cykler og mennesker, og næsen pirres af duften fra eksotiske retter.

Rejs med TUI til Sri Lanka
Traditionel båd i Negombo

Sri Lankas absolutte kendetegn er den smukke natur. Det frodige, grønne landskab langs kysten vokser tæt på husene, hovedgaden, vejene og strandene. Det rige dyreliv omfavner både koralrevets farverige fisk i havet, små fugle, ørne og påfugle i luften samt kæmperne på land som elefanter og vandbøfler. Hvis du vil opleve dyrelivet på nært hold, kan du tage med på en hvalsafari eller besøge en af Sri Lankas national- og safariparker.
Dagstemperaturen på Sri Lanka er omkring 30 grader hele året, og det tropiske klima gør landet til et populært rejsemål både om sommeren og vinteren. Sri Lanka tilbyder noget for alle – uanset om du ønsker spændende oplevelser, eller du bare vil koble af med sol og bad ved en tropisk strand.

I mulighedernes land venter næste eventyr altid lige rundt om hjørnet. Her får du vores tre bedste udflugtstips:

Tre udflugtstips på Sri Lanka

  1. Hvalsafari i Mirissa I havet omkring Mirissa findes der mange hvaler og delfiner. I løbet af denne bådtur er der mulighed for at opleve dem på nært hold, og du kan samtidigt sole dig på båden og bade i Det Indiske Ocean. Ud over delfiner og blåhvaler findes der kaskelothvaler ved Sri Lankas sydkyst. Det dybe hav gør, at området er kendt som et af de bedste steder, at spotte hvaler helt tæt på kysten.

  2. Safari i Yala nationalpark Med verdens største samling af leoparder, 215 forskellige fuglearter, 300 elefanter og 42 andre dyrearter er et besøg i Yala Nationalpark en oplevelse ud over det sædvanlige. Om bord på en jeep kører vi off-road på jagt efter Sri Lankas ”big four”: Leoparden, elefanten, læbebjørnen og vandbøflen. Det bliver også et stop til at se aber, som hænger i træerne samt storke og krokodiller i lagunen.

  3. Rundtur i landsbyen Kandy En dagsudflugt til den sidste af Sri Lankas før-koloniserede hovedbyer med sine smukke veje med gadesælgere, tuk-tuk’er og vintagebusser. Eventyret begynder med klatring gennem det grønt beklædte højland mod Kandi. I Giragema gør vi stop ved en plantage med krydderurter og en tefabrik, hvor du får mulighed for at nyde en kop Ceylonte. Efter frokost er det tid til at udforske byen. Vi besøger det mægtige Temple of Tooth, hvor resterne af Buddhas tand ligger. Herefter går turen til Roya Botanical Garder, hvor der findes mere end 4.000 forskellige planter og blomster. Hvis du har lyst, er der også mulighed for at besøge et ædelstenmuseum eller udforske et håndværkscenter, før turen igen går hjemad.

Rejs med TUI til Sri Lanka
Elefanter i naturreservatet i Udawalawe

Lignende indlæg

10 tips når du rejser på ferie med børn

Kan man købe bleer og solcreme på hotellet? Viser de film om bord på flyet? Og hvordan er det nu med den håndbagage? Uanset om det er første eller 20. gang, du skal på ferie med børn kan det være en stressende oplevelse for både forældre og børn. Men det behøver det bestemt ikke at være! TUI har samlet vores bedste råd til både pakning, flyet og hotellet, når du rejser sydpå med børn, så det bliver en god familieferie for alle.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-31

Miniguide til Seychellerne

Seychellerne står øverst på manges liste over drømmerejser. Her hjælper vi dig med at vælge ø, finde den fineste strand og fortælle, hvad mere du kan foretage dig i dette paradis.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-22

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura 2019-09-16

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13