Sri Lanka – mulighedernes land

2018-07-22
Stine Sørensen
Når et lands natur, kultur og udvalg af oplevelse er så bredt som på Sri Lanka, så åbner det for en verden af muligheder for at skræddersy ferien, efter lige nøjagtigt dine ønsker. Velkommen til Det Indiske Oceans smaragdgrønne ø, Sri Lanka – mulighedernes land!

Sri Lanka

Når du ankommer til Sri Lanka, bliver du mødt af frodig grøn natur, spændende kultur og et rigt dyreliv. Sri Lanka er et alsidigt land, og det gør, at udvalget af forskellige oplevelser er enormt stort.

Historiske templer, safariparker og gademarkeder

Her kan du tage på udflugt til alt fra historiske templer, hvoraf de fleste indgår på UNESCOS verdensarvsliste, til safariparker, teplantager, gademarkeder og smukke strande.
Bestil og planlæg udflugterne hjemmefra eller hop på en tuk-tuk og lad spontanitet og mavefornemmelsen vise vej. Spørg gerne lokalbefolkningen om tips til seværdigheder; mange oplever indbyggerne som venlige, imødekommende og hjælpsomme. Benyt muligheden og tag en tur op til de grønt beklædte bjerge, hvor den berømte Ceylonte dyrkes. Eller tag med på et af de mange gademarkeder, hvor det myldrer med cykler og mennesker, og næsen pirres af duften fra eksotiske retter.

Rejs med TUI til Sri Lanka
Traditionel båd i Negombo

Sri Lankas absolutte kendetegn er den smukke natur. Det frodige, grønne landskab langs kysten vokser tæt på husene, hovedgaden, vejene og strandene. Det rige dyreliv omfavner både koralrevets farverige fisk i havet, små fugle, ørne og påfugle i luften samt kæmperne på land som elefanter og vandbøfler. Hvis du vil opleve dyrelivet på nært hold, kan du tage med på en hvalsafari eller besøge en af Sri Lankas national- og safariparker.
Dagstemperaturen på Sri Lanka er omkring 30 grader hele året, og det tropiske klima gør landet til et populært rejsemål både om sommeren og vinteren. Sri Lanka tilbyder noget for alle – uanset om du ønsker spændende oplevelser, eller du bare vil koble af med sol og bad ved en tropisk strand.

I mulighedernes land venter næste eventyr altid lige rundt om hjørnet. Her får du vores tre bedste udflugtstips:

Tre udflugtstips på Sri Lanka

  1. Hvalsafari i Mirissa I havet omkring Mirissa findes der mange hvaler og delfiner. I løbet af denne bådtur er der mulighed for at opleve dem på nært hold, og du kan samtidigt sole dig på båden og bade i Det Indiske Ocean. Ud over delfiner og blåhvaler findes der kaskelothvaler ved Sri Lankas sydkyst. Det dybe hav gør, at området er kendt som et af de bedste steder, at spotte hvaler helt tæt på kysten.

  2. Safari i Yala nationalpark Med verdens største samling af leoparder, 215 forskellige fuglearter, 300 elefanter og 42 andre dyrearter er et besøg i Yala Nationalpark en oplevelse ud over det sædvanlige. Om bord på en jeep kører vi off-road på jagt efter Sri Lankas ”big four”: Leoparden, elefanten, læbebjørnen og vandbøflen. Det bliver også et stop til at se aber, som hænger i træerne samt storke og krokodiller i lagunen.

  3. Rundtur i landsbyen Kandy En dagsudflugt til den sidste af Sri Lankas før-koloniserede hovedbyer med sine smukke veje med gadesælgere, tuk-tuk’er og vintagebusser. Eventyret begynder med klatring gennem det grønt beklædte højland mod Kandi. I Giragema gør vi stop ved en plantage med krydderurter og en tefabrik, hvor du får mulighed for at nyde en kop Ceylonte. Efter frokost er det tid til at udforske byen. Vi besøger det mægtige Temple of Tooth, hvor resterne af Buddhas tand ligger. Herefter går turen til Roya Botanical Garder, hvor der findes mere end 4.000 forskellige planter og blomster. Hvis du har lyst, er der også mulighed for at besøge et ædelstenmuseum eller udforske et håndværkscenter, før turen igen går hjemad.

Rejs med TUI til Sri Lanka
Elefanter i naturreservatet i Udawalawe

Lignende indlæg

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12

Boutiquehoteller i Thailand – fra budget til luksus

Er du hotelnørd med hang til at være gæst i et personligt indrettet ”hjem” på ferien? Så skal du kigge nærmere på vores boutiquehoteller – små intime hoteller med fokus på design og personlig atmosfære. Her finder du nogle af vores favorit boutiquehoteller i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-09

Voksenhoteller i Thailand – 12 tips

Strande, byer og fantastiske smagsoplevelser har lokket voksne og par til Thailand i årtier. Landet er kendt som et værdsat rejsemål i eksotiske omgivelser, og det er særligt populært til romantiske ferier og bryllupsrejser. Se bare hotellet Let’s Sea Hua på billedet ovenfor. Vil du skabe nogle minder for livet med din bedre halvdel og slippe for støjende børn og mange mennesker, så skal du læse videre. Her er vores guide til de bedste voksenhoteller i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-01