Sri Lanka er årets rejsemål 2019

2018-11-06
Stine Sørensen
Hvert år præsenterer Lonely Planet sin lister over Best in Travels. På 2019-listen topper Sri Lanka over lande, du skal besøge, og vores egen hovedstad indtager første pladsen over seværdige storbyer. Læs mere om årets rejsemål 2019, Sri Lanka, her!

Uanset om du er backpacker, rejser med familien, er på udkig efter eventyr eller er en ægte foodie, så vil du helt sikkert synes om Sri Lanka. Det er nemlig ikke så underligt, at dette smukke land har indtaget øverste plads på podiet over rejsemål, du skal besøge i 2019.
Her finder du lange, fantastiske strande, bølger der indbyder til surfbrættet, templer, naturoplevelser og en unik blanding af religioner og kulturer. Derudover kan du bo på flotter hoteller omgivet af grønne bjerge og teplantager.

Derfor skal du besøge Sri Lanka:

Maden

Sri Lanka har en helt fantastisk og farverig madkultur. Friske fisk, kokosnødder direkte fra palmen og masser af krydderier. Maden er knap så stærk som i Indien, men ligesom deres nabo, bruger de karry som bund i næsten alle deres retter, der ofte består af ris, kokosnød og frisk fisk. Prøv for eksempel deres lækre indbagte fladbrød rote eller deres hoppers – en slags hård pandekage, der serveres med forskelligt tilbehør.
Besøg de mange madmarkeder på en tuk-tuk og studer byens liv over frokosten eller nyd en kop frisk ceylon-te med udsigt over de store teplantager.

Hotellerne

Kunne du tænke dig at bo på et historisk romantisk hotel med kolonial stil? Eller vil du fylde dine dage med aktiviteter for hele familien? Vi har et bredt udvalg af hoteller i Sri Lanka, uanset hvem du er, og hvad du vil bruge din ferie på.
Der er desuden fantastisk mulighed for at bytte en af dagene ved poolen ud med en på stranden. Sri Lanka har nemlig nogle af verdens bedste strande. Et besøg på Hikkaduwa-stranden er med garanti en succes – særligt hvis du vil prøve kræfter med surfbrættet.
Vil du bo helt tæt på Hikkaduwa, skal du vælge hotel Hikka Tranz by Cinnamon. Hotellet udnytter sin placering til fulde, da alle værelser har havudsigt.

Har du børnene med på rejsen, og skal det være så bekvemt så muligt, kan du vælge Riu Sri Lanka. Hotellet ligger i rolige omgivelser uden for byen Ahungalla, men selvfølgelig med legeplads og RiuLand for de mindste og 24-timers all inklusive i Rius velkendte, høje standard.
Vil du have det meste ud af ferien, kan du kombinere Sri Lanka med Maldiverne og opleve to paradiser på én og samme rejse.

Oplevelserne

Sri Lanka er både rig på natur- og kulturoplevelser. Er børnene og du selv vilde med at se de vilde dyr i deres naturlige omgivelser, så kan I besøge nogle af de mange naturreservater og nationalparker. Her kan I møde farverige fugle, leoparder og elefanter, der bader i mudderhullerne. En fuldstændig uforglemmelig oplevelse er det at være med på hvalsafari og spotte verdens største, levende væsen – blåhvalen. Der findes desuden mange templer, hvor I får historien og kulturen helt tæt på.

Sri Lanka er virkelig mulighedernes land – læs mere om de mange udflugtsmuligheder, du finder på Sri Lanka, her.

Lignende indlæg

Sådan er det at rejse til Mauritius

Kridhvide strande, kokospalmer, afkobling og et turkisblåt hav. For mange er Mauritius et drømmerejsemål. Vi har mødt Emma og Johan, som var på Mauritius i januar. Her fortæller de om rejsen og giver gode råd til, hvordan du går mest ud af livlige Mauritius.
Stine Sørensen Stine Sørensen

5 vilde vandparker i Europa

Få ting her i verden kan lokke det indre legebarn frem hos både børn og voksne som vand. Kombinerer du vandet med fart, kraftige vandfald og mange højdemeter har endorfinniveauet en tendens til at stige ligeså højt som humøret. Her har vi samlet nogle af Europas vildeste vandparker med potentiale til at fremkalde ægte lykkerus.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-24

Kanarieøerne eller Kap Verde - vi guider dig til den rette vinterferie

Kanarieøerne og Kap Verde – to af det østlige Atlanterhavs største øgrupper – har både ligheder og forskelle. Øgrupperne har samme geografiske udformning: I vest er øerne grønne og fyldt med bjerge, og den østlige del er mere lavtliggende og har fine sandstrande. Der er dog også mange ting, som gør øgrupperne forskellige. Her er en guide, som forhåbentligt kan gøre beslutningen om vinterferiens rejsemål lidt lettere.
Laura Laura 2018-11-16

Tag på efterårsgetaway og besøg disse hjemsøgte byer

Mange byer får en helt anden stemning, når efteråret melder sin ankomst. Berlin om sommeren og Berlin om efteråret, er to helt forskellige byer. Det er måske ikke så mærkeligt, at efteråret kan få uhyggelige historier til at bliver lidt værre. Her har vi samlet syv hjemsøgte byer, hvor du kan gøre en almindelig efterårsweekend til en Halloweekend!
Laura Laura 2018-09-19