Sri Lanka er årets rejsemål 2019

Hvert år præsenterer Lonely Planet sin lister over Best in Travels. På 2019-listen topper Sri Lanka over lande, du skal besøge, og vores egen hovedstad indtager første pladsen over seværdige storbyer. Læs mere om årets rejsemål 2019, Sri Lanka, her!

Uanset om du er backpacker, rejser med familien, er på udkig efter eventyr eller er en ægte foodie, så vil du helt sikkert synes om Sri Lanka. Det er nemlig ikke så underligt, at dette smukke land har indtaget øverste plads på podiet over rejsemål, du skal besøge i 2019.
Her finder du lange, fantastiske strande, bølger der indbyder til surfbrættet, templer, naturoplevelser og en unik blanding af religioner og kulturer. Derudover kan du bo på flotter hoteller omgivet af grønne bjerge og teplantager.

Derfor skal du besøge Sri Lanka:

Maden

Sri Lanka har en helt fantastisk og farverig madkultur. Friske fisk, kokosnødder direkte fra palmen og masser af krydderier. Maden er knap så stærk som i Indien, men ligesom deres nabo, bruger de karry som bund i næsten alle deres retter, der ofte består af ris, kokosnød og frisk fisk. Prøv for eksempel deres lækre indbagte fladbrød rote eller deres hoppers – en slags hård pandekage, der serveres med forskelligt tilbehør.
Besøg de mange madmarkeder på en tuk-tuk og studer byens liv over frokosten eller nyd en kop frisk ceylon-te med udsigt over de store teplantager.

Hotellerne

Kunne du tænke dig at bo på et historisk romantisk hotel med kolonial stil? Eller vil du fylde dine dage med aktiviteter for hele familien? Vi har et bredt udvalg af hoteller i Sri Lanka, uanset hvem du er, og hvad du vil bruge din ferie på.
Der er desuden fantastisk mulighed for at bytte en af dagene ved poolen ud med en på stranden. Sri Lanka har nemlig nogle af verdens bedste strande. Et besøg på Hikkaduwa-stranden er med garanti en succes – særligt hvis du vil prøve kræfter med surfbrættet.
Vil du bo helt tæt på Hikkaduwa, skal du vælge hotel Hikka Tranz by Cinnamon. Hotellet udnytter sin placering til fulde, da alle værelser har havudsigt.

Har du børnene med på rejsen, og skal det være så bekvemt så muligt, kan du vælge Riu Sri Lanka. Hotellet ligger i rolige omgivelser uden for byen Ahungalla, men selvfølgelig med legeplads og RiuLand for de mindste og 24-timers all inklusive i Rius velkendte, høje standard.
Vil du have det meste ud af ferien, kan du kombinere Sri Lanka med Maldiverne og opleve to paradiser på én og samme rejse.

Oplevelserne

Sri Lanka er både rig på natur- og kulturoplevelser. Er børnene og du selv vilde med at se de vilde dyr i deres naturlige omgivelser, så kan I besøge nogle af de mange naturreservater og nationalparker. Her kan I møde farverige fugle, leoparder og elefanter, der bader i mudderhullerne. En fuldstændig uforglemmelig oplevelse er det at være med på hvalsafari og spotte verdens største, levende væsen – blåhvalen. Der findes desuden mange templer, hvor I får historien og kulturen helt tæt på.

Sri Lanka er virkelig mulighedernes land – læs mere om de mange udflugtsmuligheder, du finder på Sri Lanka, her.

Lignende indlæg

Hvor er det varmt i påskeferien?

Er du på udkig efter et rejsemål i påskeferien? Drømmer du også om at kunne læne dig tilbage i en solstol og nyde solens lune stråler? Men du er måske i tvivl om, hvor du egentlig får mest sol i påskeferien… i så fald er du kommet til det helt rette sted. For lige her guider vi dig til, hvor der er hhv. lunt, varmt og meget varmt i påskeferien.
Freyja Freyja

Påskeweekend i Europa – 5 perfekte rejsemål

Hagl, sne og slud, fem minutters sol stærkt efterfulgt af regnbyger og piskende vind... Forlad aprilvejret og tag en weekendtur eller en miniferie til storby i påsken. Hvis du flyver bare et par timer sydpå, kan du nemlig tyvstarte foråret og opleve lokale påsketraditioner. Vi giver dig her 5 tips til vidunderlige weekendture og miniferier i påsken.
Freyja Freyja

5 ting, du kan foretage dig i Dubai

Dubai har noget for enhver. Her er skønne strande, fantastiske hoteller, shopping i verdensklasse, ørken lige rundt om hjørnet og lækker mad. Her har vi listet 5 ting, som du ikke bør gå glip af, når du besøger Dubai.

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura