Sri Lanka er årets rejsemål 2019

2018-11-06
Stine Sørensen
Hvert år præsenterer Lonely Planet sin lister over Best in Travels. På 2019-listen topper Sri Lanka over lande, du skal besøge, og vores egen hovedstad indtager første pladsen over seværdige storbyer. Læs mere om årets rejsemål 2019, Sri Lanka, her!

Uanset om du er backpacker, rejser med familien, er på udkig efter eventyr eller er en ægte foodie, så vil du helt sikkert synes om Sri Lanka. Det er nemlig ikke så underligt, at dette smukke land har indtaget øverste plads på podiet over rejsemål, du skal besøge i 2019.
Her finder du lange, fantastiske strande, bølger der indbyder til surfbrættet, templer, naturoplevelser og en unik blanding af religioner og kulturer. Derudover kan du bo på flotter hoteller omgivet af grønne bjerge og teplantager.

Derfor skal du besøge Sri Lanka:

Maden

Sri Lanka har en helt fantastisk og farverig madkultur. Friske fisk, kokosnødder direkte fra palmen og masser af krydderier. Maden er knap så stærk som i Indien, men ligesom deres nabo, bruger de karry som bund i næsten alle deres retter, der ofte består af ris, kokosnød og frisk fisk. Prøv for eksempel deres lækre indbagte fladbrød rote eller deres hoppers – en slags hård pandekage, der serveres med forskelligt tilbehør.
Besøg de mange madmarkeder på en tuk-tuk og studer byens liv over frokosten eller nyd en kop frisk ceylon-te med udsigt over de store teplantager.

Hotellerne

Kunne du tænke dig at bo på et historisk romantisk hotel med kolonial stil? Eller vil du fylde dine dage med aktiviteter for hele familien? Vi har et bredt udvalg af hoteller i Sri Lanka, uanset hvem du er, og hvad du vil bruge din ferie på.
Der er desuden fantastisk mulighed for at bytte en af dagene ved poolen ud med en på stranden. Sri Lanka har nemlig nogle af verdens bedste strande. Et besøg på Hikkaduwa-stranden er med garanti en succes – særligt hvis du vil prøve kræfter med surfbrættet.
Vil du bo helt tæt på Hikkaduwa, skal du vælge hotel Hikka Tranz by Cinnamon. Hotellet udnytter sin placering til fulde, da alle værelser har havudsigt.

Har du børnene med på rejsen, og skal det være så bekvemt så muligt, kan du vælge Riu Sri Lanka. Hotellet ligger i rolige omgivelser uden for byen Ahungalla, men selvfølgelig med legeplads og RiuLand for de mindste og 24-timers all inklusive i Rius velkendte, høje standard.
Vil du have det meste ud af ferien, kan du kombinere Sri Lanka med Maldiverne og opleve to paradiser på én og samme rejse.

Oplevelserne

Sri Lanka er både rig på natur- og kulturoplevelser. Er børnene og du selv vilde med at se de vilde dyr i deres naturlige omgivelser, så kan I besøge nogle af de mange naturreservater og nationalparker. Her kan I møde farverige fugle, leoparder og elefanter, der bader i mudderhullerne. En fuldstændig uforglemmelig oplevelse er det at være med på hvalsafari og spotte verdens største, levende væsen – blåhvalen. Der findes desuden mange templer, hvor I får historien og kulturen helt tæt på.

Sri Lanka er virkelig mulighedernes land – læs mere om de mange udflugtsmuligheder, du finder på Sri Lanka, her.

Lignende indlæg

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12

Boutiquehoteller i Thailand – fra budget til luksus

Er du hotelnørd med hang til at være gæst i et personligt indrettet ”hjem” på ferien? Så skal du kigge nærmere på vores boutiquehoteller – små intime hoteller med fokus på design og personlig atmosfære. Her finder du nogle af vores favorit boutiquehoteller i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-09

Udflugter på historiske Samos

Samos er en ø, der har noget for alle - afslappende byer, herlige strande og grønne skove. Øens rige historie gør, at den er fuldspækket med historiske spor. Øen har været knudepunkt mellem forskellige kulturer og religioner og mange afgørende hændelser gennem tiden. Det giver mulighed for nogle fantastiske oplevelser - du skal bare vide, hvor du finder dem. Vi hjælper gerne og lister her de bedste udflugter på Samos.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-13