Sådan fungerer et corona-tilpasset hotel

Rejser til udlandet i sommeren 2020 blev udskudt i flere måneder, og de startede først i midten af juli. I pausen har rejsearrangører, flyselskaber og hoteller indført nye rutiner og forberedt sig grundigt på at gøre din ferie så sikker som muligt. Her kan du læse konkrete eksempler fra et af TUIs hoteller.

Hotellet Blue Star Euphoria ligger i Kolimbari på Kreta og genåbnede den 14. juli. Indtil da var genåbningen blevet omhyggeligt planlagt i månedsvis, og der var udviklet nye retningslinjer og regler. Her kan du læse om alle de foranstaltninger, der er indført for at forhindre, at hverken gæster eller personale bliver udsat for unødvendige risici.

#Euphoric & Safe Protocol

Blue Star Euphoria har indført arbejdsmiljøplanen #Euphoric & Safe Protocol. Den dækker alle hotellets aktiviteter under pandemien, og den følger retningslinjer fra både Verdenssundhedsorganisationen, WHO, samt de græske myndigheder. Hotellet er blevet tildelt Covid Shield Certificate af østrigske TÜV Austria - en pris, der belønner handling mod smittespredning baseret på videnskabelig viden.

Meget mere tryghed på Blue Star Euphoria
Markeringer på gulvet minder dig om at holde en sikker afstand, når du står i kø

Digitale bestillinger

For at mindske nærkontakt anvender hotellet en QR-kode, som linker dig til en særskilt hjemmeside. Der kan du se alle hotellets tjenester, og du kan foretage bestillinger. Du kan for eksempel bestille bord til middagen på en bekvem måde via din smartphone eller tablet.

Ankomst til hotellet

Når du kommer, får du din personline QR-kode, så du kan logge in. Samtidig får du, og alle de andre gæster, målt din kropstemperatur med en scanner uden direkte kropskontakt. Hvis der er mange, der ankommer samtidigt, vil nogle blive henvist til den hyggelige gårdhave, da den sikre afstand hele tiden skal opretholdes på hotellet.

Slap af i de hyggelige omgivelser på Blue Star Euphoria
På hotellets udendørsarealer er der masser af plads mellem møblerne

Som gæst behøver du ikke at bære mundbind, men hvis du ønsker et, kan du hente et i receptionen. Alt personalet har dog sikkerhedsudstyr på, og de har fået grundig oplæring. Og så får de også målt deres kropstemperatur, hver gang de møder på arbejde.

Efter check ind vises du vej til dit værelse. Hotelværelserne rengøres og desinficeres omhyggeligt, inden der ankommer nye gæster. Personalet kommer ikke ind på værelset, men de følger gerne med frem til døren.

Værelserne rengøres en eller to gange ugentligt, samt når du beder om det. Første rengøringsgruppe bærer skrald ud og tager brugte håndklæder og lagener med sig. Den næste gruppe kommer med nyt, rent sengelinned og håndklæder, og en tredje gruppe afslutter med desinfiktion.

Dit værelse bliver rengjort og desinficeret flere gange om ugen
Skiltet på håndtaget indikerer, at værelset er blevet desinficeret

All Inclusive og restauranter

Lækker mad er en vigtig del af ferien. For at forhindre smittespredning har hotellets All Inclusive-pakke forandret sig en smule. Når du kommer til restauranten, skal du spritte hænderne af, hvorefter du bliver henvist til dit bord. Håndsprit findes på alle hotellets udendørsarelser samt i restautanter og ved servicediskene.

Der er masser af håndsprit på hotellet, så du kan nyde en tryg ferie
Beholdere med håndsprit findes på alle fællesarealer

Buffetrestauranten, hvor der serveres morgenmad, frokost og aftensmad, har en stor udendørs terrasse, hvor du kan spise. Bordene er placeret med sikker afstand i mellem sig, og de desinficeres mellem hver gæst. Præcis som med rengøringen er personalet inddelt i hold med hver sin opgave. Nogle dækker bord mens andre rydder af. Dette indebærer, at det rene porcelæn og bestik aldrig kommer i nærheden af det brugte.

Selvbetjening har fået nyt format i buffetrestauranten. Du går frem til et servicepunkt, hvor du kan vælge mellem et stort udvalg af retter. Der er opsat et sikkerhedsglas mellem dig og maden. Du stiller din tomme tallerken på disken, og beder tjeneren om at skænke dig det, du kunne tænke dig. Frugt, dessert, yoghurt og lignende er ofte portionsanrettet i skåle med plastik over sig, så du selv kan tage.

Der bliver passet godt på maden i buffetrestauranten på Blue Star Euphoria
Du vælger selv, hvad du vil spise, men maden anrettes af en tjener med sikkerhedsudstyr på

Foruden buffetrestauranten er der to barer som serverer frokostretter og mellemmåltider, samt en a la carte restaurant. Hvis du skal spise i a la carte restauranten, skal du bestille bord på forhånd, og åbningstiderne er forlængede for at muliggøre større afstand mellem gæsterne. Du kan bestille bord uden personlig kontakt ved hjælp af QR-koden på din smartphone eller tablet.

Ved hjælp af QR-koden kan du også se menuen i a la carte restauranten samt drinkmenuerne i hotellets barer. Også i barerne desinficeres alle borde mellem hver servering.

Poolområde og vandland

Både pools og vandlandet er åbent som normalt. Solsengene ved poolen og på hotellets strand er placeret med sikker afstand i mellem sig, og de desinficeres mellem hver gæst. Vandkvaliteten i hotellets pools og vandland overvåges nøje.

Du kan trygt og roligt nyde poolen og vandlandet på TUI Blue Star Euphoria
Selv udendørs er afstandene øget markant

Spa og fitness

Harmonia Spa er åbnet med begrænset kapacitet, og du skal bestille på forhånd. Indendørspoolen og saunaen er lukket, og ansigtsbehandlinger er ikke tilgængelige af sikkerhedsmæssige årsager. Massage og andre behandlinger kan du derimod godt bestille som sædvanligt - selv parmassage, hvis du, og nogen du rejser med, vil forkæles sammen. Efter hver behandling rengøres og desinficeres massagerummet og bruges først igen dagen efter.

Også fitnessrummet kan benyttes, hvis du bestiller tid i forevejen. Antallet af maskiner er mindkset for at muliggøre den nødvenige sikkerhedsafstand.

Aktiviteter

Sport og andre aktiviteter, som beror sig på mange mennesker er taget af programmet. Men hotellet tilbyder mange andre ting, som for eksempel vandaerobics, yoga, pilates, dans, udendørs spinning, løbetræning og strandtennis.

Børneklubben er også lukket, og alle overvågede aktiviteter foregår udenfor.

Bamse besøger alle Blue Star-hoteller, også Blue Star Euphoria, et par gange om ugen. Bamse kan dog ikke tilbyde bamsekrammere denne sommer, men han deler masser af luftkys ud. Og du kan selvfølgelig stadig tage selfies med Bamse, blot med lidt mere afstand mellem jer.

Kom og hils på Bamse på TUI Blue Star Euphoria
Bamse byder jer velkommen på hotel Blue Star Euphoria

Bemærk, at informationen i denne artikel er baseret på tilstandene i juli 2020, og at nogle omstændigheder kan have ændret sig herefter, afhængigt af myndighedernes regler og retningslinjer. Alle beskrivelser i artiklen gælder for Blue Star Euphoria, og andre hoteller kan have andre regler og foranstaltninger.

Mere information:

Lignende indlæg