Øhop i Kap Verde – Besøg flere øer på samme ferie

Vandre i det tropiske grønne på Santo Antão, drik vin på vulkanøen Fogo eller tag byens puls i den hotte og musikalske by Mindelo på São Vicente. Fejrer du ferie på Sal eller Boa Vista kan du tage en afstikker med fly til en andre øer i det kap verdianske ørige og opleve endnu mere af landet langt ude i Atlanten. Her finder du de bedste tips til udflugter øerne imellem i Kap Verde.

Øriget Kap Verde består af 15 øer, hvoraf ni af dem er beboet. Visse øer har sandstrande så langt øjet rækker, andre består af sort vulkansand. Mest overraskende er det, at nogle af øerne har en fortryllende grøn natur, som en eksplosion af tropiske planter. Fra Sal og Boa Vista kan du tage fly til flere af de andre øer. Alt, hvad der skal til, er planlægning…

Strandliv og eventyr – den perfekte kombo

Sal og Boa Vista er Kap Verdes mest udviklede øer, når det gælder turisme. Her findes ressorthoteller og restauranter, vandsport og store pools. Her er det muligt at koble af en helt uge eller til og med to vekslende mellem solstolen og poolen. Men du kan også tage på opdagelse og til og med besøge en af de andre øer i Kap Verde på egen hånd ved at bestille en eller flere overnatninger på en af naboøerne.

Santo Antão – bjerge og grønne dale

I ørigets nordvestlige hjørne ligger Santo Antão, som lokker med fine vandrestier gennem majestætiske bjerge og grøntklædte dale. Øen er lidt isoleret, og stort set alle veje er belagt med rullesten. Langs slingrende stier passerer du bjergbyer, som klamrer sig fast til bjergsiderne, og daler, hvor man dyrker mango og papaya. Tager du vejen langs øens østkyst mellem hovedbyerne Porto Novo og Ribeira Grande har du en slående udsigt over dalegangene. For at komme til Santo Antão skal du flyve fra Sal eller Boa Vista til São Vicente (cirka 40 minutter) og derfra med færgen (cirka en time).

São Vicente – musik, dansk og folkeliv

At Kap Verde har stærke traditioner, når det gælder musik og dansk, mærkes overalt, men tydeligst er det i den smukke kulturhovedstad Mindelo på øen São Vicente. Her finder du et væld af cafeer og musikbarer, hvor livebands og musikere optræder. Om aftenen, når der er mange folk i gaderne, opstår ofte spontane optrædener.

Højdepunktet er selvfølgelig karnevallet, en kreolsk festival med parader, musik og dans natten lang (om muligt endnu mere end til hverdag). Planlægger du dit besøg på São Vicente mellem den 2.-6. marts 2019, kan du være med i den store folkefest. Her hylder man selvfølgelig en af Kap Verdes største stjerner Cesária Évora (1941-2011), som blev født i Mindelo og er blevet et symbol for landet og den vemodige musikstil morna.

Men Mindelo er ikke bare musik. Gaderne er fyldt med pastelfarvede bygninger i kolonialstil, og markedshallen er fyldt med frugt, grøntsager og fisk, som er leveret frisk fra havnen. Du kan komme til São Vicente med fly fra Sal eller Boa Vista.

Santiago – byen på verdensarvslisten

På Kap Verdes største ø, Santiago, bor mere end halvdelen af landets befolkning, og her ligger også hovedstade Praia. Mis ikke et besøg i landets tidligere hovedstad, Cidade Velha, som også er på UNESCOs verdensarvsliste, og som har et fort med udsigt over byen. Her findes også spor efter Kap Verdes fortid som centrum for slavehandel. TUI har dagsudflugter til Santiago fra både Sal og Boa Vista (med fly), men husk at bestille hjemmefra i god tid.

Rejs med TUI til Kap Verde
Cidade Velha på Santiago er på UNESCOs verdensarvsliste.

Fogo – vin og vulkaner

Midt på øen Fogo ligger vulkanen af samme navn, der lokker vandrer til, som forsøger at nå toppen 2.829 meter over havets overflade. Takket være den mineralrige vulkanjord kan man dyrke vin i selve krateret. Søvnige småbyer og sorte lavastrande er øens øvrige kendetegn. Hertil kommer du via Santiago med færge.

Rejs med TUI til Kap Verde
På Fogo dyrkes vin i den frodige vulkanjord.

Maio – øde strande

En sandø, som er ligeså flad som Sal og Boa Vista. Her støder du dog ikke på mange andre turister. Tempoet er helt i bund, og du får de fine strande helt for dig selv. Fly til Santiago og tag efterfølgende færgen herfra.

Rejs med TUI til Kap Verde
På Maio behøver du ikke slås om pladsen.

Brava – blomsternes ø

Kap Verdes mindste ø er mest berømt for sine vandrestier, som tager dig gennem et hav af blomster. Tag flyet til Santiago og herfra færgen, som tager cirka to timer.

São Nicolau – pastelfarvede huse

En stille ø, hvor du finder ørigets sødeste by – Ribeira Brava – hvor der står mintgrønne kolonialhuse. Der findes mange vandrestier på São Nicolau, selvom øen ikke er en ligeså populær en vandredestination som Santo Antão. Fly til Santiago og tag færgen herfra.

Rejs med TUI til Kap Verde
Frisk frugt på São Nicolau. Her dyrkes bananer, papayaer, mangoer…

Det skal du tænke på…

PLANLÆG OG BESTIL din øtur i god tid. Flytider og ruter kan ændres med kort varsel. Kontroller gerne afgangstiderne løbende op til ferien. Tidstabellerne kan ændres, og ruter kan indstilles med kort varsel på grund af vejrforholdene – så sørg for at have en god tidsmargin, så du er tilbage på Sal eller Boa Vista mindst et døgn før hjemrejsen.

DET SPANSKE FLYSELSKAB Binter står for flytrafikken mellem øerne i Kap Verde. Færgerne sejler i højsæsonen fra november til maj. Men sørg for at tjekke tiderne flere steder – ikke alle tabellerne er helt pålidelige.

LEJ EN BIL eventuelt med chauffør, som kan tage dig rundt på øen. En hel dag med chauffør koster cirka kr. 400-500,-.

ENGELSK FUNGERER DE fleste steder, men på de mest afsides steder taler de fleste kun kreol, så her kan det være en god idé med en lokal guide – særligt hvis du skal på vandretur, og du vil vide mere om området.

Her kan du læse mere om alle TUI’s rejser til Sal og Boa Vista. Husk at du kan bestille to ugers ferie. Så kan du bo på komfortabelt hotel den ene uge, og arrangerer ferien på egen hånd i den anden.