2017-02-27

New York – en by for alle

New York er ikke blot en storby! Det er en samling af mange charmerende bydele. Her kan man opleve alt fra den ikoniske Frihedsgudinde til picnic i Central Park. Herunder kan du læse om gode tips til oplevelser og restaurantbesøg i New York.

Hvad forventer man sig af New York? At blive imponeret vil mange nok svare. At beundre frihedsgudinden, skyskraberne eller nyde en kaffe i Central Park vil andre påpege, men New York er meget mere. Fra første øjeblik bliver man mødt af en følelse af charme. Den store by er nemlig en samling af hyggelige bydele som Little Italy, Chinatown, Greenwich Village, Chelsea, Tribeca og Meatpacking District.

Som at være med i en film

Det er blevet sagt før, men noget at det fedeste, for en førstegangsbesøgende, er at opleve alt det, som man har set på film – brandtrapperne på husfacaderne, det oplyste Broadway, gademusikanterne og alle de gule taxaer.

Bagels til morgenmad

Mange laver en stram tidsplan over hvilke seværdigheder, der skal ses under opholdet i storbyen, men faktisk oplever man lige så meget ved blot at gå rundt i sidegaderne, køre et par stop med undergrundsbanen og iagttage folk i parkerne. Spise bagels til morgenmad, vinduesshoppe på Fifth Avenue, leje en robåd i Central Park og spise på restauranter med alverdens køkkener.

Udnyt dagen

Lidt længere nede på siden (under billederne) findes fire oplevelser og fire kulinariske tips, som kan forgylde dagene og aftnerne i New York. Husk dog på, at du og dine medrejsende muligvis får de bedste minder under gåturene rundt i byen. I New York tæller hvert øjeblik.

Oplevelser i New York – fire tips

  1. UDSIGTSPOSTEN PÅ ROCKEFELLER CENTER byder på en lige så fin udsigt som Empire State Building, men køerne af meget kortere. I billetten indgår en nervepirrende udstilling om, hvordan skyskraberne blev bygget, og på vejen passeres skøjtebanen, som er med i mange film. Adresse: Rockefeller Plaza 45, mellem 48th og 51st Street og mellem Fifth og Sixth Avenue.

  2. HIGHLINE PARK. Muligvis verdens mest autentiske park, skabt af hvad der tidligere var en 2,5 kilometer lang ”high line”, en forhøjet godstogbane på bropæle. Gennem crowd funding og frivilligt arbejde, er der blevet lavet en sti mellem blændende blomsterbede fyldt med eksotiske planter. Parken strækker sig fra Gansevoort Street i Meatpacking District til West 34th Street mellen 10th og 12th Avenue. Der findes ti forskellige indgange langs vejen.

  3. SLEEP NO MORE. En interaktiv teaterforestilling i en treetagers bygning, hvor man ledes ind med maske for øjnene, og skal undersøge små og store rum hvori et drama finder sted. Hist og her dukker skuespillere op, og spiller scener fyldt med forræderi, magtskab og lidenskab. HUSK at booke i god tid! Adresse: West 27th Street 530, mellem 10th og 11th Avenue.

  4. 9/11 MEMORIAL. Et mægtigt museum til minde for terrorangrebene den 11. september 2001. Med en beliggenhed under mindemærket og en udstilling i store haller opleves en helt speciel følelse. Udstillingen opleves stærk fængende gennem fokusset på enkelte folks historier og den almindelige amerikanske patriotisme. Dette gøres blandt andet gennem afspilninger af de sidste telefonsamtaler fra en lang række skræmte mennesker, som en kort stund senere var borte. Adresse: Greenwich Street 180.

Restauranter i New York – fire tips

  1. YONAH SCHIMMEL’S KNISH BAKERY. Enkelt fastfoodsted uden alkoholiske drikke, som er berømt for, siden 1910, at have bagt traditionelle jødiske ”knishes”. Dette er en slags stor bolle fyldt med f.eks. kartoffelmos, løg, kål og champignoner. Imens man nyder maden, kan man beundre væggenes avisudklip og fotografier, som viser hvordan Woody Allen og andre kendisser har besøgt stedet. Adresse: East Houston Street 137, lower East Side.

  2. OYSTER BAR . Klassisk restaurant, med østers og fiskeretter på menuen, beliggende i underetagen på Grand Central Station. Spis østers ved bardisken eller elegant anrettede retter i restaurantdelen under smukt teglværk designet af Rafael Gustavino. Grand Central Station ligger hvor viadukten i Park Avenue krydser East 42nd Street.

  3. RED ROOSTER HARLEM: Den svenske kok Marcus Samuelssons sprudlende restaurant serverer traditionelle retter fra det amerikanske køkken. Skandinavien sætter sit lille præg gennem hjørnesignaturen ”Helgas meatballs”. Tøv ikke hvis du må vente på et bord. I den store bar indenfor entreen underholder et liveband eller dj hver aften. Forhåndsbooking kræves. Adresse: Lenox Avenue 310 mellem 125th og 126th street.

  4. THE SPOTTED PIG. Upcoming restaurant med britisk pubfølelse beliggende i det hippe Meatpacking District nær den sydlige den af Highline Park (se ovenfor). Her bliver serveret velanrettede versioner af enkle retter som burgere, pasta og salater. Priserne er rimelige og strækker sig fra mellem 16 og 35 dollars for en hovedret. Adresse: West 11th Street 314.

Lignende indlæg

Tel Aviv – tips og perler

Man taler ofte om byerne omkring Middelhavet, der giver dig mulighed for at kombinere sol og bad med byens puls – blandt dem er Tel Aviv sammen med Barcelona, Palma og Athen. Uanset om du rejser til Tel Aviv for badferie, shopping eller kulinariske oplevelser, så har byen noget at tilbyde året rundt.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-15

Stor guide – Kanarieøerne for to

På Kanarieøerne finder du alle ingredienserne til en vellykket ferie på tomandshånd. Uanset om du rejser med din partner, din søster eller din tennistræner, og hvad end I er på udkig efter småluksuriøs afslapning, nye indtryk, kulinariske oplevelser eller aktive eventyr. Her er den store guide, der hjælper dig med at vælge den det rigtige rejsemål og unikke oplevelser til netop jer.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-23

Svært ved at vælge? Her skal du bo på Mallorca!

Hos TUI kan du vælge mellem mere end 100 hoteller på Mallorca. Men de mange valgmuligheder kan gøre ferieplanlægning helt uoverskuelig. For hvor skal du bo, og hvilket hotel passer bedst til din ferie? Vi hjælper dig her med at vælge det helt rigtige område og hotel til netop dine behov og ønsker.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-17

5 voksenhoteller på Cypern

Længes du efter en afslappende ferie med krystalklart badevand, skønne middage og kvalitetstid? Så er nogle af vores børnefrie hoteller på Cypern noget for dig. Uanset om du rejser med din kæreste, bedste ven eller mor. Læs videre og få vores bedste tips!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-14