Hvordan er den Den Dominikanske Republik?

Den Dominikanske Republik ligger i Caribien og er fyldt med lange, hvide paradisstrande, turkist vand, regnskovsklædte bjerge og vandfald. Men hvordan er det at holde ferien på Den Dominikanske Republik? Vi har mødt to af vores gæster til en snak om rejsemålet, og hvad du skal oveveje, hvis du tænker på at rejse dertil, samt hvad du ikke må gå glip af.

Mød vores rejsende

Navn: Niklas og Amanda Ragnegård Rejsen: Vi lavede en kombinationsrejse med TUI til Den Dominikanske Republik i februar/marts og besøgte Playa Dorada og Las Terranas

Hvordan blev I enige om Den Dominikanske Republik?

Vi har tidligere været i Mexico og Costa Rica og kunne virkelig godt lide klimaet og kulturen der. Derfor ville vi teste et andet rejsemål i nærheden og så faldt valget på Den Dominikanske Republik.

Hvilken type rejse bestilte I?

Vi bestilte en kombinationsrejse med TUI, hvor vi boede et sted halvdelen af tiden og et andet sted den sidste halvdel.

Hvilken måned rejste I i, og hvordan var vejret?

Vi rejste i slutningen af februar frem til midten af marts. Vejret i den første uge var solrigt med lidt skyer. Den anden uge var solrig med lidt regn hver dag. Temperaturen var omkring 28 grader hele tiden.

Rejs med TUI til Den Dominikanske Republik
Den Dominikanske Republik - et paradis med palmer i strandkanten.

Hvad syntes I om Playa Dorada?

Vi boede på et hotel som hedder Viva Wyndham V Heaven, og i området er der fantastiske strande. Der er ikke så meget udenfor hotellet, men det var nemt at bestille en taxa og komme ud at se noget. Selve hotellet var enkelt, men friskt og havde god mad, drikkevarer og serviceorienteret personale.

Rejs med TUI til Viva Wyndham V Heaven
Hotellet Viva Wyndham V Heaven.

Hvordan var Las Terranas?

Vi boede på Viva Wyndham Samana under vores ophold i Las Terrenas. Et helt fantastisk hotel med dejlige, grønne omgivelser. Der var en behagelig stemning på hotellet og god service, og så havde alle hotelværelserne havudsigt. Stranden på Las Terrenas var helt fantastisk. Her kunne vi gå langs strandpromenaderne i timevis uden at møde andre mennesker eller hoteller.
Selve hotellet lå en smule udenfor centrum i Las Terrenas, så det er et hotel, man skal besøge for at slappe af på stranden og i hængekøjen. Det var nemt at tage en taxa til centrum af Las Terrenas, og her kunne man opleve en hel del. For der var masser af barer, restauranter og shopping.

Rejs med TUI til Viva Wyndham Samana
Hotellet Viva Wyndham Samana udenfor Las Terrenas.
Rejs med TUI til Den Dominikanske Republik
Viva Wyndham Samana er et nyrenoveret hotel som passer godt til voksne.

Kan I anbefale All Inclusive, eller er der mange lokale restauranter?

Nær hotellerne var der ikke noget alternativ til All Inclusive. Men selvom der havde været restauranter i nærheden, havde vi alligevel anbefalet All Inclusive, fordi begge hoteller, vi boede på, havde flere forskellige restauranter og mange valgmuligheder. Maden var varieret og af høj kvalitet. Barerne på hotellerne lavede gode drinks, og servicen var rigtig god.

Langs stranden Playa Dorada neden for Viva Wyndham V Heaven.

Hvordan er priserne på Den Dominikanske Republik

I turistområderne var det forholdsvist dyrt at købe drikkevarer og snacks - det vil sige nogenlunde det samme som herhjemme. En flaske vand kostede 20 kr., en øl 50 kr. og en pose chips 30 kr.

Var I på udflugter?

Vi var på en udflugt under vores ophold i Las Terrenas, hvor vi besøgte nationalparken Los Haitises og CaYo Levantado (Bacardi Island). Udflugten bestod af en bustur, efterfulgt af en sejltur rundt i nationalparken, hvor vi stoppede og kiggede på hulemalerier. Derefter sejlede vi til Bacardi Island og spiste frokost og badede. Det var en herlig dag!

Rejs med TUI til Den Dominikanske Republik
På båden ud til Nationalparken Los Haitises.
Rejs med TUI til Den Dominikanske Republik
På vej ind i grotten i nationalparken, hvor der findes grottemalerier.

Hvordan vil I beskrive Den Dominikanske Republik som rejsemål?

Den side af Den Dominikanske Republik, som vi så, havde ikke så mange turister, hvilket vi syntes, var meget positivt. Naturen er bjergrig og grøn, og der er mange flotte strande. Der spilles altid herlig, glad musik, og har man mod på at lære noget nyt, skal man helt sikkert prøve at lære deres dansestil.

Vil I anbefale Den Dominikanske Republik som rejsemål?

Er man ude efter at ligge ved stranden i skønne omgivelser og grøn natur, så er Den Dominikanske Republik perfekt. Las Terrenas er det bedste sted, vi nogensinde har været og vi kan kun give vores bedste anbefalinger.
Er du nysgerrig efter at læse mere? Her kan du se alle vores rejser til Den Dominikanske Republik.