2019-10-01

Fremtidens rollemodeller på Curacao

Den tropiske perle, Curacao, har en alsidig kultur, krystalklart vand og sommer året rundt. Øens rige natur og historie skaber en værdifuld arv. For at bevare alt det smukke, som øen har at byde på, bidrager TUI Care Foundation til at uddanne fremtidens lærere inden for miljø og bæredygtighed.

Det siges, at arwakerne var de første til at befolke øen. Det nederlandske kongedømmes handel med Hansan i det 17. århundrede placerede landet midt i guldruten. Slavehandel var en af de vigtigste indkomster, og desværre blev Curacao en strategisk brik i netop dette.

TUI Care Foundation arbejder for en mere bæredygtig turisme

Vand i verdensklasse

Situationen i dag er anderledes rolig i dette mekka for soldyrkere og eventyrlystne. Men for at både de lokale og gæsterne fortsat kan nyde denne smukke paradisø, er arbejdet med bæredygtighed enormt vigtigt ikke mindst for os hos TUI.

TUI Care Foundation

En stopper for øget affald

Det er ikke svært at forstå, hvorfor den sydamerikanske ø med gyldne strande og svajende palmer tiltrækker så mange gæster. Desværre er der en del skrald på strandene og langs vejene på grund af det utilstrækkelige affaldshåndteringssystem. Mængden af skrald og udfordringen vokser hele tiden, og det er nødvendigt med en ekstra indsats inden for bæredygtighed og genanvendelse for at vende den negative udvikling.

Udover affald fra turisterne på øen, så producerer øens godt 160 000 indbyggere hver 3,7 kilo affald per person hver eneste dag. Uden et fungerende affaldssystem resulterer dette i, at store mængder aluminiumsdåser, plastikposer med mere havner på gaderne. Affald som i sidste ende havner i havet. Genanvendelsesstationerne satser derfor på sortering for at genanvende en større del af affaldet.

TUI Care Foundation

Uddanner fremtidens lærere i miljø

TUI Junior Academy Curacao er et udviklingsprogram, som underviser fremtidens lærere i miljø, genanvendelse og bæredygtighed. TUI Care Foundation og Greenkidz skal uddanne 120 lærere på University of Curacao i at inspirere og motivere folkeskoleelever til at tage bedre hånd om miljøet.

I slutningen af programmet skal deltagerne og de fremtidige lærere gennemgå et praktikforløb på folkeskoler i området. På den måde når de ud til omkring 2 000 børn på de lokale skoler. For at øge bevidstheden blandt de lokale på Curacao endnu mere, bliver undervisningsmaterialet, som udvikles i takt med projektet, helt gratis og tilgængeligt for alle 50 folkeskoler på øen. Det betyder, at omkring 8 000 elever får fordel, af de innovationer og værktøjer projektet skaber inden for uddannelse i bæredygtighed.

TUI Care Foundation

Lignende indlæg

Bæredygtig turisme på Kap Verde

De seneste årtier er der kommet flere og flere besøgende til Kap Verde, og det er ikke svært at forstå, hvorfor den lille øgruppe er så populær. Strandene er lige så lange som sommeren, og øerne nyder godt af et behageligt klima året rundt. Det øgede antal gæster har medført mere affald – en udvikling vi forsøger at bremse gennem TUI Clean & Green-projektet på Kap Verde; et TUI Care Foundation-initiativ med fokus på affald, energi og vand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-18

Sådan mindsker vi forbruget af plastik – skridt for skridt

Den skræmmende stigning af plastikaffald, særligt i verdenshavene, er en af de største og mest alvorlige miljøtrusler. Kun omkring 15 procent plastik bliver i dag genanvendt (OECD), og hvert år ender omkring otte millioner tons plastikaffald i havene (UNEP). Det svarer omtrent til til en fuld skaldebil i minuttet ifølge World Economic Forum. Hos TUI mindsker vi derfor forbruget af engangsplast på vores egne hoteller.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-15

Bæredygtig luksus på Blue Star Euphoria

Blue Star Euphoria Resort er et nyt 5-stjernet hotel i den maleriske fiskerby Kolimbari. Det ligger på et 60 000 kvadratmeter stort strandområde omgivet af smuk natur og krystalklart vand. Euphoria Resort ligger ikke bare nær Chania (23 kilometer), og det er det perfekte udgangspunkt til alle de strande, du bare må besøge på Kreta; såsom smukke Falassaerne og Elafonissi samt den fantastiske lagune Balos. Her kan ud læse mere om hotellet i et interview med Marietta Mathioulaki, ejer af Blue Star Euphoria.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-08-01

Klimakompenserede familiehoteller – kun hos TUI

TUI Family Life hedder hotellerne til familiens bedste ferie. Der finder du alt fra store pools til børneklubber, fitnesstræning, sund mad og meget andet. Men ikke nok med det. TUI er desuden det eneste selskab i rejsebranchen, der klimakompenserer sine førende hotelkoncepter for familier. Og det gælder i øvrigt også alle vores andre koncepthoteller.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-06