Fremtidens rollemodeller på Curacao

Den tropiske perle, Curacao, har en alsidig kultur, krystalklart vand og sommer året rundt. Øens rige natur og historie skaber en værdifuld arv. For at bevare alt det smukke, som øen har at byde på, bidrager TUI Care Foundation til at uddanne fremtidens lærere inden for miljø og bæredygtighed.

Det siges, at arwakerne var de første til at befolke øen. Det nederlandske kongedømmes handel med Hansan i det 17. århundrede placerede landet midt i guldruten. Slavehandel var en af de vigtigste indkomster, og desværre blev Curacao en strategisk brik i netop dette.

TUI Care Foundation arbejder for en mere bæredygtig turisme

Vand i verdensklasse

Situationen i dag er anderledes rolig i dette mekka for soldyrkere og eventyrlystne. Men for at både de lokale og gæsterne fortsat kan nyde denne smukke paradisø, er arbejdet med bæredygtighed enormt vigtigt ikke mindst for os hos TUI.

TUI Care Foundation

En stopper for øget affald

Det er ikke svært at forstå, hvorfor den sydamerikanske ø med gyldne strande og svajende palmer tiltrækker så mange gæster. Desværre er der en del skrald på strandene og langs vejene på grund af det utilstrækkelige affaldshåndteringssystem. Mængden af skrald og udfordringen vokser hele tiden, og det er nødvendigt med en ekstra indsats inden for bæredygtighed og genanvendelse for at vende den negative udvikling.

Udover affald fra turisterne på øen, så producerer øens godt 160 000 indbyggere hver 3,7 kilo affald per person hver eneste dag. Uden et fungerende affaldssystem resulterer dette i, at store mængder aluminiumsdåser, plastikposer med mere havner på gaderne. Affald som i sidste ende havner i havet. Genanvendelsesstationerne satser derfor på sortering for at genanvende en større del af affaldet.

TUI Care Foundation

Uddanner fremtidens lærere i miljø

TUI Junior Academy Curacao er et udviklingsprogram, som underviser fremtidens lærere i miljø, genanvendelse og bæredygtighed. TUI Care Foundation og Greenkidz skal uddanne 120 lærere på University of Curacao i at inspirere og motivere folkeskoleelever til at tage bedre hånd om miljøet.

I slutningen af programmet skal deltagerne og de fremtidige lærere gennemgå et praktikforløb på folkeskoler i området. På den måde når de ud til omkring 2 000 børn på de lokale skoler. For at øge bevidstheden blandt de lokale på Curacao endnu mere, bliver undervisningsmaterialet, som udvikles i takt med projektet, helt gratis og tilgængeligt for alle 50 folkeskoler på øen. Det betyder, at omkring 8 000 elever får fordel, af de innovationer og værktøjer projektet skaber inden for uddannelse i bæredygtighed.

TUI Care Foundation

Lignende indlæg

TUI er Danmarks mest bæredygtige rejseselskab

TUI er Danmarks mest bæredygtige rejseselskab i kategorien ”Rejser” ifølge danske forbrugere. Det fremgår af årets Sustainable Brand Index. Sustainable Brand Index er Europas største uafhængige varemærkestudie med fokus på bæredygtighed. Selv i Sverige ligger TUI i toppen af listen.
Sissi F.N Sissi F.N

TUI Blue for all

TUI Blue er vores nye flagskib til dig, der ønsker at feriens indkvartering skal være en oplevelse i sig selv. Til dig der spørger kokken om opskriften, gerne låner en cykel for at udforske på egen hånd eller overtaler hele familien til at prøve yoga i solopgangen. På TUI Blue findes der tre forskellige typer af hoteller. Her fortæller vi mere om TUI Blue For All.

Den Dominikanske Republiks bedste strande

Den Dominikanske Republik byder på mange drømmestrande. Her har vi listet vores absolutte favoritter.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Sådan mindsker vi forbruget af plastik – skridt for skridt

Den skræmmende stigning af plastikaffald, særligt i verdenshavene, er en af de største og mest alvorlige miljøtrusler. Kun omkring 15 procent plastik bliver i dag genanvendt (OECD), og hvert år ender omkring otte millioner tons plastikaffald i havene (UNEP). Det svarer omtrent til til en fuld skaldebil i minuttet ifølge World Economic Forum. Hos TUI mindsker vi derfor forbruget af engangsplast på vores egne hoteller.
Stine Sørensen Stine Sørensen