Fødselsdagsrejse til Kreta med tre generationer

2017-02-14
Anja
Når familiens overhoved fylder 70 år, og hun samtidig har været stamgæst på samme hotel siden 1991, så er der kun en måde at fejre det på! Her fortæller Kristine Gram om generationsrejsen til hotellet Kedrissos på Kreta.

chania

At vende tilbage

Det tager ikke mange sekunder for os at føle os velkomne, efter at vi er ankommet til Kedrissos i Nea Chora. Det gælder både mig som ivrig førstegangsbesøgende, svigermor der fylder 70 og alle andre stamgæster. Om det skyldes den varme gæstfrihed som hotellets værtspar udstråler, en service udover det det sædvanlige, roen der hurtigt spreder sig, eller om det er de charmerende græske omgivelser er svært at sige. Det er måske ganske enkelt summen af det hele!

Generationsrejsens mange fordele

Der er mange fordele ved at rejse sammen som en stor familie. Det er altid muligt at finde en balkon, hvor der serveres kaffe, et glas ouzo eller spilles kort. Vi behøver blot at stikke hovedet ud over balkonrækværket for hurtigt at se, hvor de øvrige familiemedlemmer befinder sig.

En anden fordel er når den ældste generation tager sig af børnene, så vi ”unge” i midtergenerationen uden problemer kan tage en afstikker ind til Chania for at spise en god middag i en af de hyggelige stræder. Eller det faktum, at børnene altid kan finde nogen, der er klar til at hoppe med i poolen, eller som hjælper med at bygge legoklodser på balkonen.
Selve 70-års dagen fejres med middag på hotellets restaurant ved poolen, helt i min svigermors ånd. Vi har forberedt middagen ved at dekorere med balloner og glimmer, og personalet forkæler os på enhver måde. En herlig aften med mange glade smil, latter og en meget tilfreds jubilar i centrum.

Kunne jeg tænke mig at tage på ferie med hele den store familie igen? Afgjort, uden at tvivle et øjeblik!

Tekst: Kristine Gram

5 tips fra Chaniakysten

Her får du lidt mere information om det hotel Kristine rejste til med sin familie, og fire andre hurtige tips fra Chaniakysten:
  1. Lejligheder Kedrissos Lever i høj grad op til betegnelsen ”Lille & hyggeligt”. Hotel med meget personlig atmosfære!

  2. Græsk-tyrkisk fusion Taverna Bigaza er en lille familierestaurant, ved et lille torv i Nea Kydonia cirka 10 minutter udenfor Chania. Her laver man mad med kærlighed i fredelige omgivelser.

  3. Tavernen Kypros i Mournies Her står ejeren Panagiotis Kondourakis ved køledisken, hvor du udpeger hvilket kød du ønsker at spise til middag. Kødet grilles og serveres med kartoffelbåde, salat og tzatziki på udeserveringen ved torvet i Mournie

  4. Vandlandet i Limnoupolis Til børn og andre barnlige sjæle har vandlandet i Limnoupolis mange sjove vandrutsjebaner. Den længste er 130 meter og har panoramaudsigt. Den mest hårrejsende hedder Kamikaze.

  5. Familievenlige Gerani Fredelige Gerani byder på en af Chaniakystens længste og rummeligste strande. Og desuden på nogle af vores mest mangfoldige familiehoteller – deriblandt TUI Family Life, der ligger ved stranden og har flere pools og aktiviteter.

Lignende indlæg

Barbados – det perfekte rejsemål for en romantisk ferie

Blændende hvide strande, turkist vand og tropisk grøn beplantning. Barbados er virkelig alt, hvad du kan forvente af et caribisk paradis, og lidt til. Svøm med skildpadder, besøg botaniske gårdhaver og afslut dagen på klipperne ved Northpoint med en magisk solnedgang. Det er helt sikkert Barbardos, du skal rejse til, hvis du vil have en rigtig romantisk ferie med dit livs kærlighed.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-27

5 vilde vandparker i Europa

Få ting her i verden kan lokke det indre legebarn frem hos både børn og voksne som vand. Kombinerer du vandet med fart, kraftige vandfald og mange højdemeter har endorfinniveauet en tendens til at stige ligeså højt som humøret. Her har vi samlet nogle af Europas vildeste vandparker med potentiale til at fremkalde ægte lykkerus.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-24

Albanien er sommerens nyhed

Mellem Montenegro og Grækenland langs med Adriaterhavets kyst, ligger Albanien. I nord tårner høje alpetoppe sig mod himlen, og i syd finder du fine strande langs hele rivieraen. Her findes noget for enhver smag. Paradisstrande med azurblåt hav, vandrestier, naturoplevelser, historiske seværdigheder og velsmagende mad.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-07

Klatring på Kalymnos

Googler du ordet "klatring", vil du snart sidde og læse om den græske ø Kalymnos. Blandt sportsklatrere har øen samme status, som Michelin-restauranter har for foodies. Hvorfor? Vi har forsøgt at finde svaret og har mødt en ekspert, som selv har hængt i en tynd line under de overhængende klipper.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-01-30