Fødselsdagsrejse til Kreta med tre generationer

2017-02-14
Anja Jensen
Når familiens overhoved fylder 70 år, og hun samtidig har været stamgæst på samme hotel siden 1991, så er der kun en måde at fejre det på! Her fortæller Kristine Gram om generationsrejsen til hotellet Kedrissos på Kreta.

chania

At vende tilbage

Det tager ikke mange sekunder for os at føle os velkomne, efter at vi er ankommet til Kedrissos i Nea Chora. Det gælder både mig som ivrig førstegangsbesøgende, svigermor der fylder 70 og alle andre stamgæster. Om det skyldes den varme gæstfrihed som hotellets værtspar udstråler, en service udover det det sædvanlige, roen der hurtigt spreder sig, eller om det er de charmerende græske omgivelser er svært at sige. Det er måske ganske enkelt summen af det hele!

Generationsrejsens mange fordele

Der er mange fordele ved at rejse sammen som en stor familie. Det er altid muligt at finde en balkon, hvor der serveres kaffe, et glas ouzo eller spilles kort. Vi behøver blot at stikke hovedet ud over balkonrækværket for hurtigt at se, hvor de øvrige familiemedlemmer befinder sig.

En anden fordel er når den ældste generation tager sig af børnene, så vi ”unge” i midtergenerationen uden problemer kan tage en afstikker ind til Chania for at spise en god middag i en af de hyggelige stræder. Eller det faktum, at børnene altid kan finde nogen, der er klar til at hoppe med i poolen, eller som hjælper med at bygge legoklodser på balkonen.
Selve 70-års dagen fejres med middag på hotellets restaurant ved poolen, helt i min svigermors ånd. Vi har forberedt middagen ved at dekorere med balloner og glimmer, og personalet forkæler os på enhver måde. En herlig aften med mange glade smil, latter og en meget tilfreds jubilar i centrum.

Kunne jeg tænke mig at tage på ferie med hele den store familie igen? Afgjort, uden at tvivle et øjeblik!

Tekst: Kristine Gram

5 tips fra Chaniakysten

Her får du lidt mere information om det hotel Kristine rejste til med sin familie, og fire andre hurtige tips fra Chaniakysten:
  1. Lejligheder Kedrissos Lever i høj grad op til betegnelsen ”Lille & hyggeligt”. Hotel med meget personlig atmosfære!

  2. Græsk-tyrkisk fusion Taverna Bigaza er en lille familierestaurant, ved et lille torv i Nea Kydonia cirka 10 minutter udenfor Chania. Her laver man mad med kærlighed i fredelige omgivelser.

  3. Tavernen Kypros i Mournies Her står ejeren Panagiotis Kondourakis ved køledisken, hvor du udpeger hvilket kød du ønsker at spise til middag. Kødet grilles og serveres med kartoffelbåde, salat og tzatziki på udeserveringen ved torvet i Mournie

  4. Vandlandet i Limnoupolis Til børn og andre barnlige sjæle har vandlandet i Limnoupolis mange sjove vandrutsjebaner. Den længste er 130 meter og har panoramaudsigt. Den mest hårrejsende hedder Kamikaze.

  5. Familievenlige Gerani Fredelige Gerani byder på en af Chaniakystens længste og rummeligste strande. Og desuden på nogle af vores mest mangfoldige familiehoteller – deriblandt TUI Family Life, der ligger ved stranden og har flere pools og aktiviteter.

Lignende indlæg

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13

Boutiquehoteller i Thailand – fra budget til luksus

Er du hotelnørd med hang til at være gæst i et personligt indrettet ”hjem” på ferien? Så skal du kigge nærmere på vores boutiquehoteller – små intime hoteller med fokus på design og personlig atmosfære. Her finder du nogle af vores favorit boutiquehoteller i Thailand.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-09

All Inclusive-hoteller på Kap Verde – 7 tips

En af de sværeste opgaver i forbindelse med en rejse er at regne det daglige forbrug ud. Du spørger dig selv inden rejsen, hvad udgifterne til mad, drikke og aktiviteter vil koste i løbet af rejsen. Når du er ankommet til Kap Verde fornemmer du duften af nybagt brød, sprød bacon, røræg og frisk frugt. Og du tænker: ”Hvorfor var det lige at vi fravalgte muligheden for at tilkøbe morgenmad?” Med All Inclusive kan du nyde alle lækkerierne uden at skulle spekulere på prisen. Her er en guide til de bedste hoteller!
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-04

Udflugter på historiske Samos

Samos er en ø, der har noget for alle - afslappende byer, herlige strande og grønne skove. Øens rige historie gør, at den er fuldspækket med historiske spor. Øen har været knudepunkt mellem forskellige kulturer og religioner og mange afgørende hændelser gennem tiden. Det giver mulighed for nogle fantastiske oplevelser - du skal bare vide, hvor du finder dem. Vi hjælper gerne og lister her de bedste udflugter på Samos.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-13