Fødselsdagsrejse til Kreta med tre generationer

2017-02-14
Anja Jensen
Når familiens overhoved fylder 70 år, og hun samtidig har været stamgæst på samme hotel siden 1991, så er der kun en måde at fejre det på! Her fortæller Kristine Gram om generationsrejsen til hotellet Kedrissos på Kreta.

chania

At vende tilbage

Det tager ikke mange sekunder for os at føle os velkomne, efter at vi er ankommet til Kedrissos i Nea Chora. Det gælder både mig som ivrig førstegangsbesøgende, svigermor der fylder 70 og alle andre stamgæster. Om det skyldes den varme gæstfrihed som hotellets værtspar udstråler, en service udover det det sædvanlige, roen der hurtigt spreder sig, eller om det er de charmerende græske omgivelser er svært at sige. Det er måske ganske enkelt summen af det hele!

Generationsrejsens mange fordele

Der er mange fordele ved at rejse sammen som en stor familie. Det er altid muligt at finde en balkon, hvor der serveres kaffe, et glas ouzo eller spilles kort. Vi behøver blot at stikke hovedet ud over balkonrækværket for hurtigt at se, hvor de øvrige familiemedlemmer befinder sig.

En anden fordel er når den ældste generation tager sig af børnene, så vi ”unge” i midtergenerationen uden problemer kan tage en afstikker ind til Chania for at spise en god middag i en af de hyggelige stræder. Eller det faktum, at børnene altid kan finde nogen, der er klar til at hoppe med i poolen, eller som hjælper med at bygge legoklodser på balkonen.
Selve 70-års dagen fejres med middag på hotellets restaurant ved poolen, helt i min svigermors ånd. Vi har forberedt middagen ved at dekorere med balloner og glimmer, og personalet forkæler os på enhver måde. En herlig aften med mange glade smil, latter og en meget tilfreds jubilar i centrum.

Kunne jeg tænke mig at tage på ferie med hele den store familie igen? Afgjort, uden at tvivle et øjeblik!

Tekst: Kristine Gram

5 tips fra Chaniakysten

Her får du lidt mere information om det hotel Kristine rejste til med sin familie, og fire andre hurtige tips fra Chaniakysten:
  1. Lejligheder Kedrissos Lever i høj grad op til betegnelsen ”Lille & hyggeligt”. Hotel med meget personlig atmosfære!

  2. Græsk-tyrkisk fusion Taverna Bigaza er en lille familierestaurant, ved et lille torv i Nea Kydonia cirka 10 minutter udenfor Chania. Her laver man mad med kærlighed i fredelige omgivelser.

  3. Tavernen Kypros i Mournies Her står ejeren Panagiotis Kondourakis ved køledisken, hvor du udpeger hvilket kød du ønsker at spise til middag. Kødet grilles og serveres med kartoffelbåde, salat og tzatziki på udeserveringen ved torvet i Mournie

  4. Vandlandet i Limnoupolis Til børn og andre barnlige sjæle har vandlandet i Limnoupolis mange sjove vandrutsjebaner. Den længste er 130 meter og har panoramaudsigt. Den mest hårrejsende hedder Kamikaze.

  5. Familievenlige Gerani Fredelige Gerani byder på en af Chaniakystens længste og rummeligste strande. Og desuden på nogle af vores mest mangfoldige familiehoteller – deriblandt TUI Family Life, der ligger ved stranden og har flere pools og aktiviteter.

Lignende indlæg

Hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår

Oliven, halloumi, hummus, tzatziki, yoghurtdressing, brød, trækulsgrillet kød... Det cypriotiske køkken henter sin inspiration fra hele Middelhavet og fra Mellemøsten. Forestil dig at kunne fråse i disse lækkerier uden at skulle tænke på, hvad det koster. Her har vi udvalgt fem forskellige hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår!
Sissi Sissi 2019-05-21

Luksushoteller på Cypern

# Luksushoteller på Cypern Bekvemmelighed, femstjernet service og gourmetmiddage i solnedgangen. Alt dette får du på en af Middelhavets mest solsikre øer, med Europas reneste badevand! Her er fem af vores absolut mest luksuriøse hoteller på Cypern – både eksklusive voksenhoteller og fantastiske familiehoteller, til store og små livsnydere.
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-14

De bedste familiehoteller på Cypern

Familievenlige Cypern er et af Middelhavets mest solsikre steder. Øen har alle grundingredienser til den perfekte børneferie, med smagsoplevelser der tilfredsstiller selv de mindste og mest kræsne gæster. Her er blandt andet strande, slotte og seværdigheder fra antikken. Her er også parker, vandaktiviteter, museer, bådture og is i lange baner. Det er nok til at forkæle hvem som helst. Her kan du se nærmere på de mest familievenlige hoteller på Cypern!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-14

21 hoteller – 21 oplevelser

Vi hos TUI elsker at fortælle om alt, hvad vi kan love dig på vores TUI Family Life-hoteller, vores Blue Star-hoteller og vores par-hoteller TUI Sensimar. Men selv om vi har krav til vores hoteller, så er de alle unikke på deres egen måde. I alt har vi 21 Family Life-hoteller og med det også 21 unikke oplevelser, hvis du ser bort fra det der forener dem.
Laura Laura 2019-05-13