LET THE KIDS RULE! Børnejuryen vælger mad på flyet

2018-06-14
Stine Sørensen
TUI's flyselskab tager sine yngste gæster alvorligt. Så meget at man i år har taget skridtet til at lade børnene selv bestemme, hvilken mad der skal serveres om bord. Læs om hvordan det gik, og mød det charmerende testpanel.

Testen fandt sted en januaraften på TUIs hovedkontor i Stockholm. Testleder var Camilla Gustavsson, der er ansvarlig for menuerne på flyet.

– Vi vægter børnenes oplevelser lige så højt som alle andres, forklarer Camilla. I et stykke tid har jeg gået rundt med tanken om, at de voksne bestemmer så meget andet i ferien, så hvorfor skulle børnene i det mindste ikke kunne vælge deres eget flymåltid?

Nu blev det til virkelighed. På en rummelig køkken-ø stod der en række tallerkener med i princippet alle de bestanddele, der skulle kunne indgå i et børnevenligt flymåltid. Kolde og varme hovedretter, tilbehør, grøntsager, desserter og søde sager. Det hele dækket op til aftenens hovedpersoner, den otte personer store jury bestående af sultne børn i alderen 5–12 år.

Så snart de havde smidt deres huer, rygsække og thermobukser, ventede tre timer med intensive prøvesmagninger og jurydiskussioner.

Rejs med TUI, flymad
Tallerken fyldt med smagsprøver på retter til et varmt måltid

– Det er ikke så enkelt, at det bare handler om en måltidstallerken, siger Camilla.
Nej, juryen skal blive enige om tre forskellige smagskombinationer – en varm morgenmad, en kold frokost og en varm middag. Og så indeholder hver især 5-6 forskellige komponenter. Det bliver til mange tallerkener…

Børnene tog opgaven alvorligt og prøvesmagte hver portion nøje, inden de stemte med farverige klistermærker. Ofte blev det en slags cupkamp, hvor to alternativer stod overfor hinanden, og den ene blev slået ud. For eksempel vandt friske cherrytomater soleklart over en tomatsalsa. Og lige så nemt blev kødbollerne besejret af lasagne. Derimod blev afstemningen mellem pandekager og bacon med kartoffelterninger så lige, at de begge blev udråbt som vindere.

Amelia på 5 år og Max på 6 prøvesmager pandekager

Flykøkkenet kommer til at veksle mellem de to alternativer. Derefter fortsatte børnene tappert med at smage sig igennem alt fra pastasorter til kyllingefilet, skinke, omelet, pilaf-ris, kartoffelsalat, gratin, sukkerærter, peberfrugter, flødesauce og cremet tomatsauce. Efterfulgt af desserter som hindbærtærte, gulerodskage, æbletærte og chokoladeboller. Puha.

Rejs med TUI, flymad
Camilla og børnejuryen under prøvesmagning

Menuchefen Camilla sammenfattede aftenen med røde kinder og et stort smil.

– Det her blev meget vellykket! Børnene valgte klogere end de fleste voksne. Jeg blev overrasket over, at vindertallerkenerne indeholder mange nyttige alternativer, som for eksempel energibarer og flere slags grøntsager.

Klokken blev ni om aftenen, inden børnejuryen fik fri. Som belønning for godt udført arbejde, fik de hver sin kasse med gaver som blandt andet „Børnenes kogebog“, Droste-chokolade, vingummibamser, nøglering og en pop-socket til mobilen.

Børnenes mad på flyet – sådan virker det

De særlige børnemåltider serveres til passagerer 2-11 år, forudsat at de voksne i deres selskab har bestilt mad på flyet (forudbestilles). Bakkerne bæres ud i kabinen inden de voksne får deres måltid, så de mindste i fred og ro kan få hjælp med at åbne bakken og indpakningerne. De tre nye menuer som børnejuryen stemte sig frem til, bliver serveret fra den 1. maj 2018 på alle TUI flys rejser fra Norden.

Lignende indlæg

Kap Verde med børn

Kap Verde er kendt for sine endeløse strande og skønne hoteller, men hvordan er det at rejse til Kap Verde med børn? Her er nogle tips til din familierejse til Kap Verde.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-06

Børnevenlige hoteller i Thailand - 5 tips

Vi har længe vidst, at Thailand er enormt børnevenligt. Strandene er lavvandende, ingen fryser, det er let at rejse rundt på egen hånd, og børnene bliver modtaget med åbne arme. Men det kan være svært at finde det perfekte familiehotel blandt de hundredvis af hoteller, der bliver tilbudt. Her er en liste med fem store favoritter blandt børnefamilier.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-26

Hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår

Oliven, halloumi, hummus, tzatziki, yoghurtdressing, brød, trækulsgrillet kød... Det cypriotiske køkken henter sin inspiration fra hele Middelhavet og fra Mellemøsten. Forestil dig at kunne fråse i disse lækkerier uden at skulle tænke på, hvad det koster. Her har vi udvalgt fem forskellige hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår!
Sissi Sissi 2019-05-21

De bedste familiehoteller på Cypern

Familievenlige Cypern er et af Middelhavets mest solsikre steder. Øen har alle grundingredienser til den perfekte børneferie, med smagsoplevelser der tilfredsstiller selv de mindste og mest kræsne gæster. Her er blandt andet strande, slotte og seværdigheder fra antikken. Her er også parker, vandaktiviteter, museer, bådture og is i lange baner. Det er nok til at forkæle hvem som helst. Her kan du se nærmere på de mest familievenlige hoteller på Cypern!
Anja Jensen Anja Jensen 2019-05-14