LET THE KIDS RULE! Børnejuryen vælger mad på flyet

2018-06-14
Stine Sørensen
TUI's flyselskab tager sine yngste gæster alvorligt. Så meget at man i år har taget skridtet til at lade børnene selv bestemme, hvilken mad der skal serveres om bord. Læs om hvordan det gik, og mød det charmerende testpanel.

Testen fandt sted en januaraften på TUIs hovedkontor i Stockholm. Testleder var Camilla Gustavsson, der er ansvarlig for menuerne på flyet.

– Vi vægter børnenes oplevelser lige så højt som alle andres, forklarer Camilla. I et stykke tid har jeg gået rundt med tanken om, at de voksne bestemmer så meget andet i ferien, så hvorfor skulle børnene i det mindste ikke kunne vælge deres eget flymåltid?

Nu blev det til virkelighed. På en rummelig køkken-ø stod der en række tallerkener med i princippet alle de bestanddele, der skulle kunne indgå i et børnevenligt flymåltid. Kolde og varme hovedretter, tilbehør, grøntsager, desserter og søde sager. Det hele dækket op til aftenens hovedpersoner, den otte personer store jury bestående af sultne børn i alderen 5–12 år.

Så snart de havde smidt deres huer, rygsække og thermobukser, ventede tre timer med intensive prøvesmagninger og jurydiskussioner.

Rejs med TUI, flymad
Tallerken fyldt med smagsprøver på retter til et varmt måltid

– Det er ikke så enkelt, at det bare handler om en måltidstallerken, siger Camilla.
Nej, juryen skal blive enige om tre forskellige smagskombinationer – en varm morgenmad, en kold frokost og en varm middag. Og så indeholder hver især 5-6 forskellige komponenter. Det bliver til mange tallerkener…

Børnene tog opgaven alvorligt og prøvesmagte hver portion nøje, inden de stemte med farverige klistermærker. Ofte blev det en slags cupkamp, hvor to alternativer stod overfor hinanden, og den ene blev slået ud. For eksempel vandt friske cherrytomater soleklart over en tomatsalsa. Og lige så nemt blev kødbollerne besejret af lasagne. Derimod blev afstemningen mellem pandekager og bacon med kartoffelterninger så lige, at de begge blev udråbt som vindere.

Amelia på 5 år og Max på 6 prøvesmager pandekager

Flykøkkenet kommer til at veksle mellem de to alternativer. Derefter fortsatte børnene tappert med at smage sig igennem alt fra pastasorter til kyllingefilet, skinke, omelet, pilaf-ris, kartoffelsalat, gratin, sukkerærter, peberfrugter, flødesauce og cremet tomatsauce. Efterfulgt af desserter som hindbærtærte, gulerodskage, æbletærte og chokoladeboller. Puha.

Rejs med TUI, flymad
Camilla og børnejuryen under prøvesmagning

Menuchefen Camilla sammenfattede aftenen med røde kinder og et stort smil.

– Det her blev meget vellykket! Børnene valgte klogere end de fleste voksne. Jeg blev overrasket over, at vindertallerkenerne indeholder mange nyttige alternativer, som for eksempel energibarer og flere slags grøntsager.

Klokken blev ni om aftenen, inden børnejuryen fik fri. Som belønning for godt udført arbejde, fik de hver sin kasse med gaver som blandt andet „Børnenes kogebog“, Droste-chokolade, vingummibamser, nøglering og en pop-socket til mobilen.

Børnenes mad på flyet – sådan virker det

De særlige børnemåltider serveres til passagerer 2-11 år, forudsat at de voksne i deres selskab har bestilt mad på flyet (forudbestilles). Bakkerne bæres ud i kabinen inden de voksne får deres måltid, så de mindste i fred og ro kan få hjælp med at åbne bakken og indpakningerne. De tre nye menuer som børnejuryen stemte sig frem til, bliver serveret fra den 1. maj 2018 på alle TUI flys rejser fra Norden.

Lignende indlæg

5 vilde vandparker i Europa

Få ting her i verden kan lokke det indre legebarn frem hos både børn og voksne som vand. Kombinerer du vandet med fart, kraftige vandfald og mange højdemeter har endorfinniveauet en tendens til at stige ligeså højt som humøret. Her har vi samlet nogle af Europas vildeste vandparker med potentiale til at fremkalde ægte lykkerus.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-24

Sådan arbejder TUI med bæredygtighed på rejsen

Det er ingen hemmelighed, at transport generelt og fly i særdeleshed er en belastning for vores planet. Men rejserne er også en gode, som de færreste af os er klar til at undvære. Så hvordan sikrer vi, at vores rejser i dag ikke ødelægger den verden, vi skal opleve i morgen? Her kan du læse mere om, hvad TUI gør for at sikre en mere bæredygtig turisme, samt hvad du selv kan gøre for at mindske dit aftryk under ferien.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-01-04

Orlando, Miami eller Fort Lauderdale: Hvor skal du bo i Florida?

Florida er næsten fire gange større end Danmark, og de tre mest populære byer – Orlando, Miami og Fort Lauderdale – er meget forskellige. Det er derfor ikke helt lige meget, hvor du bor. Er du vild efter en rejse til solskinsstaten, men ved endnu ikke, hvor du skal bo i Florida? Så læs med her når vi giver dig en lynguide til The Sunshine State.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-03

Kanarieøerne eller Kap Verde - vi guider dig til den rette vinterferie

Kanarieøerne og Kap Verde – to af det østlige Atlanterhavs største øgrupper – har både ligheder og forskelle. Øgrupperne har samme geografiske udformning: I vest er øerne grønne og fyldt med bjerge, og den østlige del er mere lavtliggende og har fine sandstrande. Der er dog også mange ting, som gør øgrupperne forskellige. Her er en guide, som forhåbentligt kan gøre beslutningen om vinterferiens rejsemål lidt lettere.
Laura Laura 2018-11-16