2018-06-14

LET THE KIDS RULE! Børnejuryen vælger mad på flyet

TUI's flyselskab tager sine yngste gæster alvorligt. Så meget at man i år har taget skridtet til at lade børnene selv bestemme, hvilken mad der skal serveres om bord. Læs om hvordan det gik, og mød det charmerende testpanel.

Testen fandt sted en januaraften på TUIs hovedkontor i Stockholm. Testleder var Camilla Gustavsson, der er ansvarlig for menuerne på flyet.

– Vi vægter børnenes oplevelser lige så højt som alle andres, forklarer Camilla. I et stykke tid har jeg gået rundt med tanken om, at de voksne bestemmer så meget andet i ferien, så hvorfor skulle børnene i det mindste ikke kunne vælge deres eget flymåltid?

Nu blev det til virkelighed. På en rummelig køkken-ø stod der en række tallerkener med i princippet alle de bestanddele, der skulle kunne indgå i et børnevenligt flymåltid. Kolde og varme hovedretter, tilbehør, grøntsager, desserter og søde sager. Det hele dækket op til aftenens hovedpersoner, den otte personer store jury bestående af sultne børn i alderen 5–12 år.

Så snart de havde smidt deres huer, rygsække og thermobukser, ventede tre timer med intensive prøvesmagninger og jurydiskussioner.

Rejs med TUI, flymad
Tallerken fyldt med smagsprøver på retter til et varmt måltid

– Det er ikke så enkelt, at det bare handler om en måltidstallerken, siger Camilla.
Nej, juryen skal blive enige om tre forskellige smagskombinationer – en varm morgenmad, en kold frokost og en varm middag. Og så indeholder hver især 5-6 forskellige komponenter. Det bliver til mange tallerkener…

Børnene tog opgaven alvorligt og prøvesmagte hver portion nøje, inden de stemte med farverige klistermærker. Ofte blev det en slags cupkamp, hvor to alternativer stod overfor hinanden, og den ene blev slået ud. For eksempel vandt friske cherrytomater soleklart over en tomatsalsa. Og lige så nemt blev kødbollerne besejret af lasagne. Derimod blev afstemningen mellem pandekager og bacon med kartoffelterninger så lige, at de begge blev udråbt som vindere.

Amelia på 5 år og Max på 6 prøvesmager pandekager

Flykøkkenet kommer til at veksle mellem de to alternativer. Derefter fortsatte børnene tappert med at smage sig igennem alt fra pastasorter til kyllingefilet, skinke, omelet, pilaf-ris, kartoffelsalat, gratin, sukkerærter, peberfrugter, flødesauce og cremet tomatsauce. Efterfulgt af desserter som hindbærtærte, gulerodskage, æbletærte og chokoladeboller. Puha.

Rejs med TUI, flymad
Camilla og børnejuryen under prøvesmagning

Menuchefen Camilla sammenfattede aftenen med røde kinder og et stort smil.

– Det her blev meget vellykket! Børnene valgte klogere end de fleste voksne. Jeg blev overrasket over, at vindertallerkenerne indeholder mange nyttige alternativer, som for eksempel energibarer og flere slags grøntsager.

Klokken blev ni om aftenen, inden børnejuryen fik fri. Som belønning for godt udført arbejde, fik de hver sin kasse med gaver som blandt andet „Børnenes kogebog“, Droste-chokolade, vingummibamser, nøglering og en pop-socket til mobilen.

Børnenes mad på flyet – sådan virker det

De særlige børnemåltider serveres til passagerer 2-11 år, forudsat at de voksne i deres selskab har bestilt mad på flyet (forudbestilles). Bakkerne bæres ud i kabinen inden de voksne får deres måltid, så de mindste i fred og ro kan få hjælp med at åbne bakken og indpakningerne. De tre nye menuer som børnejuryen stemte sig frem til, bliver serveret fra den 1. maj 2018 på alle TUI flys rejser fra Norden.

Lignende indlæg

Sommerens mest børnevenlige strande

Der findes mange forskellige slags strande. Nogle har sand andre sten. Nogle er lavvandede, på andre bliver vandet hurtigt dybt. Nogle har mange bølger andre få, og sådan adskiller de mange strande sig fra hinanden. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken man skal vælge, hvis man rejser med børn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest børnevenlige strande.
Laura Laura 2019-09-16

Bangkoks bedste streetfood

Bangkoks gadekøkken anses for at være et af verdens bedste, og det er ikke svært at forstå hvorfor. På hvert hjørne står en madvogn, det oser og ryger og en duft af fiskesauce, citrongræs og chili slår imod dig. Læs mere her, hvis du vil vide, hvor du finder Bangkoks absolut bedste streetfood til dit næste besøg.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-13

Rejs til Tyrkiet med børn

Hvordan er det at rejse til Tyrkiet med børn? Kan de lide maden og er strandene børnevenlige? Hvilket hotel skal du vælge? Og hvad findes der af udflugter og aktiviteter, hvor de mindste kan være med? Svarene på alle de spørgsmål finder du lige her – samlet i seks overskuelige kategorier.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-03

Thailand – det perfekte rejsemål med børn

Thailand er et af de mest børnevenlige lande at rejse i – og det er der mange grunde til. Mange rejser til Thailand med børnene år efter år, og der er altid noget at vende tilbage til og opleve endnu mere af smilets land.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-27