2017-07-03

Her er de bedste desserter på flyet

Når maden bliver serveret, plejer den at stå længst oppe til venstre på bakken - den lille syndige dessert, som de fleste af os plejer at gemme til kaffen. Vi har fået to testpersoner til at smage sig igennem fem forskellige desserter, som serveres ombord på vores charterflyselskab TUI fly. Læs med og find ud af hvilken dessert, som blev den klare vinder.
Smagstest af desserter TUI
Simon og Eva er lige gået i gang med at smage den første af fem lækre desserter.

Vi er samlet i et konferencerum, som i dagens anledning er lavet om til et konditori. Opgaven er enkel. Smag på hver dessert, uden at sige noget om dine reaktioner. Noter herefter hvilken karakter de forskellige desserter skal have på en skala fra 1-6.
Juryen består af to erfarene charterrejsende. Eva Säfström, 50 år, beskriver sig selv som en almindelig kagespiser. Hun kan både lide fine og almindelige kager. Simon Aspenberg, 29 år, hører til en lidt yngre og muligvis mere sundhedsorienteret generation, men han indrømmer, at han har en sød tand.

Jordbær- og rabarberkage med vaniljesauce

EVA: Smagen minder mig om min barndom, da vi var til kaffeselskab hos min mormor. Den syrlige smag får smagsløgene til at løbe i vand. Vaniljesaucen komplementerer det syrlige godt.
EVAS KARAKTER: 3 AF 6

SIMON: Den ser hjemmelavet ud, og vaniljesaucen har de rigtige sorte kerner. Mixen af rabarbernes syrlighed og vaniljesaucens sødme er en lige så stor succes som marcipanen juleaften.
SIMONS KARAKTER: 5 AF 6

Citronmarengstærte

EVA: Sukkersød klassiker, flot med sin creme brulee-overflade, men lidt hård og smuldrende i bunden. Den giver mig associationer til fortorvscafeer i Paris.
EVAS KARAKTER: 4 AF 6

SIMON: Jeg kan godt lide konsistensen mellem det søde, marengs og citronen. Citronlaget er kagens højdepunkt - uden det ville kagen ikke smage af meget.
SIMONS KARAKTER: 4 AF 6

Moussekage med bær

EVA:Tiltalende lyserød gelétop. Konsistensen er lidt klæbrig. Det føles lidt som at drikke et glas rødvin bare i kageform. Kagen har en let pebret eftersmag.
EVAS KARAKTER:4 AF 6

SIMON: Jeg syntes den så noget speciel ud, men da jeg smagte den fik jeg en helt anden opfattelse. Bærsmagen er tydlig og kagen er tilpas sød. Passer perfekt når man rejser mod et solrigt rejsemål.
SIMONS KARAKTER: 4 AF 6

Chokoladekage med kokos

EVA: Karibisk strand og dansk sommereng mødes i en perfekt kombination. Klassisk chokoladekage med et pift af piña colada og appelsinkrokant.
EVAS KARAKTER: 5 AF 6

SIMON:Jeg havde skyhøje forventninger, eftersom kagen minder mig om min yndlingskage. Smagen er dog for svag, og jeg savner det cremede lag i midten.
SIMONS KARAKTER: 3 AF 6

Chokoladefondant - BEDST I TEST!

EVA: Et kunstværk med to forskellige slags chokolade i lag. Den giver mig lyst til at drikke en macchiato og et glas cognac.
EVAS KARAKTER: 6 AF 6

SIMON: Allerede da jeg så dekorationen på toppen af kagen fik jeg høje forventninger, og jeg blev ikke skuffet. Perfekt balance mellem fast og cremet, kraftig kakaosmag og toner af karamel.
SIMONS KARAKTER: 6 AF 6

Læs mere om mad på flyet

Feriens første måltid er noget mange ser frem til. Foruden grundmenuen kan du bestille festmåltid, champagnemorgenmad og mange tilpassede varianter som f.eks. vegetarisk, glutenfrit og laktosefrit. Her læser du mere om mad på flyet.

Lignende indlæg

Bangkoks bedste streetfood

Bangkoks gadekøkken anses for at være et af verdens bedste, og det er ikke svært at forstå hvorfor. På hvert hjørne står en madvogn, det oser og ryger og en duft af fiskesauce, citrongræs og chili slår imod dig. Læs mere her, hvis du vil vide, hvor du finder Bangkoks absolut bedste streetfood til dit næste besøg.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-13

Durres Riviera – solferie med et twist

Det kan føles, som om du kunne være ethvert andet sted ved Middelhavet – når du strækker dig i solstolen, bestiller et glas bobler i strandbaren eller tramper rundt på en cykelbåd. Men Durres Riviera byder på helt unikke oplevelser inden for mad, kultur og byliv. Læs videre og få det bedste af to verdner.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-08-24

Sådan arbejder TUI med bæredygtighed på rejsen

Det er ingen hemmelighed, at transport generelt og fly i særdeleshed er en belastning for vores planet. Men rejserne er også en gode, som de færreste af os er klar til at undvære. Så hvordan sikrer vi, at vores rejser i dag ikke ødelægger den verden, vi skal opleve i morgen? Her kan du læse mere om, hvad TUI gør for at sikre en mere bæredygtig turisme, samt hvad du selv kan gøre for at mindske dit aftryk under ferien.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-01-04

Er du klar til take-off?

Har du alle de rigtige vacciner til næste rejse? Dækker din forsikring en tur på skadestuen? Og hvordan er det nu lige med væsker i håndbagagen? Der er mange ting, du skal have styr på inden rejsen, og at finde rundt i alle regler og anbefalinger kan næsten være lidt så udfordrende som at finde rundt i den travleste lufthavn. TUI har samlet en lille tjekliste, så du kan få styr på de vigtigste ting inden rejsen.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-10-03