Bamseklubbens app. Lavet til børn - af børn

2017-05-31
Laura
Den bedste familieferie er mere end blot tiden, man er bortrejst. Dagene man længes, forberedelserne til ferien, suset i maven, når flyet letter samt minderne er mindst lige så vigtige. For at få skabt den rette feriefølelse har vi fået hjælp af familier og børn til at skabe en app, hvor det er muligt at møde Bamse året rundt!

Det at bygge en app er mere end bare koder og design, især når appen skal bruges af det yngste publikum. Derfor begyndte udviklingen af Bamseklubbens app med at involvere familier med børn, som har besøgt Bamseklubben. Hvordan kan vi få samlet det magiske ved ferien i en app? Sammen med familierne kom vi frem til, at appen skulle være udforskende, lærende, underholdende og ikke mindst kunne forberede børnene på rejsen - alt imens den skulle kunne forlænge følelsen fra ferien efter man er kommet hjem. Essentielt var det, at den skulle udvikles af børn - til børn.

Bamseklubben TUI
Indsigterne fra arbejdet med familierne, tog vi med os, da vi indspillede de nye Bamsefilm. Herudover bad vi linceserede Bamsetegnere fremstille illustrationerne til appen.

Børnene fik lov at tilpasse indholdet i appen

Næste skridt var at få hjælp af børn til at tilpasse appen. På den måde kunne appen blive så god som muligt. Syntes børnene, at appen var sjov, udforskende og lærende, præcis som vi voksne syntes? For at undersøge dette samlede vi 13 børn i alderen 3-6 år og lod dem teste appen i nogle timer.

Næste version testes af familier

Alle tests blev filmet og behandlet af et eksternt firma. Resultatet blev, at vi kunne forkaste nogle teorier og beholde andre. Vi fik nye inputs og tilpassede appen efter den feedback vi fik fra børnene.
Næste skridt bliver, at sende to testfamilier til Kreta for at teste Bamseklubbens app inden, under og efter ferien. Deres indsigter vil ligge til grund for den næste version af appen. Følg testfamilierne og deres rejser på vores forskellige kanaler fra midten af juni. Appen kan findes i App Store.

Lignende indlæg

5 vilde vandparker i Europa

Få ting her i verden kan lokke det indre legebarn frem hos både børn og voksne som vand. Kombinerer du vandet med fart, kraftige vandfald og mange højdemeter har endorfinniveauet en tendens til at stige ligeså højt som humøret. Her har vi samlet nogle af Europas vildeste vandparker med potentiale til at fremkalde ægte lykkerus.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-24

Albanien er sommerens nyhed

Mellem Montenegro og Grækenland langs med Adriaterhavets kyst, ligger Albanien. I nord tårner høje alpetoppe sig mod himlen, og i syd finder du fine strande langs hele rivieraen. Her findes noget for enhver smag. Paradisstrande med azurblåt hav, vandrestier, naturoplevelser, historiske seværdigheder og velsmagende mad.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-02-07

Orlando, Miami eller Fort Lauderdale: Hvor skal du bo i Florida?

Florida er næsten fire gange større end Danmark, og de tre mest populære byer – Orlando, Miami og Fort Lauderdale – er meget forskellige. Det er derfor ikke helt lige meget, hvor du bor. Er du vild efter en rejse til solskinsstaten, men ved endnu ikke, hvor du skal bo i Florida? Så læs med her når vi giver dig en lynguide til The Sunshine State.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-12-03

Kanarieøerne eller Kap Verde - vi guider dig til den rette vinterferie

Kanarieøerne og Kap Verde – to af det østlige Atlanterhavs største øgrupper – har både ligheder og forskelle. Øgrupperne har samme geografiske udformning: I vest er øerne grønne og fyldt med bjerge, og den østlige del er mere lavtliggende og har fine sandstrande. Der er dog også mange ting, som gør øgrupperne forskellige. Her er en guide, som forhåbentligt kan gøre beslutningen om vinterferiens rejsemål lidt lettere.
Laura Laura 2018-11-16