2019-10-18

Bæredygtig turisme på Kap Verde

De seneste årtier er der kommet flere og flere besøgende til Kap Verde, og det er ikke svært at forstå, hvorfor den lille øgruppe er så populær. Strandene er lige så lange som sommeren, og øerne nyder godt af et behageligt klima året rundt. Det øgede antal gæster har medført mere affald – en udvikling vi forsøger at bremse gennem TUI Clean & Green-projektet på Kap Verde; et TUI Care Foundation-initiativ med fokus på affald, energi og vand.

Bølgerne og de kilometervis lange, hvide strand lokker både eventyrlystne surfere og solkonger til den atlantiske øgruppe. Næsten halvdelen af Kap Verdes BNP og beskæftigelse bliver skabt gennem turismen, og det tyder på, at tallene kun vil stige de kommende år. Nye jobs og bedre infrastruktur har bidraget positivt til udviklingen.

Projektets fokuspunkter

Dette til trods er landet ikke rustet til at klare udviklingen på egen hånd. Sal fået meget lidt regn, har ingen ferskvand, ingen genanvendelse af affald og oplever ofte strømafbrydelser. TUI Clean & Green-projektet på Kap Verde har flere fokuspunkter. Det ene er at reducere affald fra turismen med en femtedel. Det andet er at sænke vand- og energiforbruget på øen Sal med 10 procent.

TUI Care Foundation arbejder for mere bæredygtig turisme
En smartere håndtering af affald.

Sådan sparer hotellerne på energi og vand

Cirka 20 hoteller får hjælp til at sænke deres forbrug blandt andet gennem lavenergilamper, vandhaner med lavere tryk, dykning af lokale planter, som ikke behøver at blive vandet, samt alternativer til flaskevand. Der er også planer om at oprette genbrugsstationer, hvilket vil være med til at skabe flere jobs til de lokale.

TUI Care Foudation arbejder for en mere bæredygtig turisme
Rent drikkevand er en mangelvare på Sal.

Projektet beskytter dyr og natur

Derudover er det vigtigt at søger for, turismen ikke skader dyrene og naturen på nogen af øerne. Med hjælp fra en lokal forening på Sal er der skabt en manual, der giver gode råd til rejseledere, der guider sightseeing-turer med fokus på, hvordan dyr og natur beskyttes, herunder særligt fokus på sanddur. Indtil nu har 100 guider fået uddannelse i miljøbeskyttelse, og planen er at lancere systemet over hele landet.

TUI Care Foundation arbejder for mere bæredygitig turisme
Montering af solceller på et tag på Kap Verde.

Projektet kort

  • TUI Clean & Green-projektet er et TUI Care Foundation-initiativ, som skal mindske energi- og vandforbruget samt mængden af affald fra turismen på Kap Verde
  • Uddannelse er en central del af projektet
  • Beskyttelse af miljøet udvikler lokal samfundet
  • Hjælper 20 hoteller og andre virksomheder med at sænke vand- og energiforbrug
  • Genbrugsstationer er planlagt til at blive opført, hvilket medfører nye jobs til lokalbefolkningen

Lignende indlæg

7 tips til Da Nang

En rejse til Da Nang byder på mange spændende aktiviteter for både store og små. Havnebyen har længe været en skjult perle for rejsende i Vietnam. Byen er perfekt til dig, der vil kombinere sol og bad med spændende udflugter til Hue og Hoi An. Nedenfor deler vi vores bedste rejsetips til Da Nang i Vietnam.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-08

Kap Verde eller Kanarieøerne til vinter?

Kanarieøerne og Kap Verde – to af det østlige Atlanterhavs største øgrupper – har både ligheder og forskelle. Øgrupperne har samme geografiske udformning: I vest er øerne grønne og fyldt med bjerge, og den østlige del er mere lavtliggende og har fine sandstrande. Der er dog også mange ting, som gør øgrupperne forskellige. Her er en guide, som forhåbentligt kan gøre beslutningen om vinterferiens rejsemål lidt lettere.
Laura Laura 2019-09-17

Sådan mindsker vi forbruget af plastik – skridt for skridt

Den skræmmende stigning af plastikaffald, særligt i verdenshavene, er en af de største og mest alvorlige miljøtrusler. Kun omkring 15 procent plastik bliver i dag genanvendt (OECD), og hvert år ender omkring otte millioner tons plastikaffald i havene (UNEP). Det svarer omtrent til til en fuld skaldebil i minuttet ifølge World Economic Forum. Hos TUI mindsker vi derfor forbruget af engangsplast på vores egne hoteller.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-15

Bæredygtig luksus på Blue Star Euphoria

Blue Star Euphoria Resort er et nyt 5-stjernet hotel i den maleriske fiskerby Kolimbari. Det ligger på et 60 000 kvadratmeter stort strandområde omgivet af smuk natur og krystalklart vand. Euphoria Resort ligger ikke bare nær Chania (23 kilometer), og det er det perfekte udgangspunkt til alle de strande, du bare må besøge på Kreta; såsom smukke Falassaerne og Elafonissi samt den fantastiske lagune Balos. Her kan ud læse mere om hotellet i et interview med Marietta Mathioulaki, ejer af Blue Star Euphoria.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-08-01