Bæredygtig turisme på Kap Verde

De seneste årtier er der kommet flere og flere besøgende til Kap Verde, og det er ikke svært at forstå, hvorfor den lille øgruppe er så populær. Strandene er lige så lange som sommeren, og øerne nyder godt af et behageligt klima året rundt. Det øgede antal gæster har medført mere affald – en udvikling vi forsøger at bremse gennem TUI Clean & Green-projektet på Kap Verde; et TUI Care Foundation-initiativ med fokus på affald, energi og vand.

Bølgerne og de kilometerlange, hvide strande lokker både eventyrlystne surfere og solkonger til den atlantiske øgruppe. Næsten halvdelen af Kap Verdes BNP og beskæftigelse bliver skabt gennem turismen, og det tyder på, at tallene kun vil stige de kommende år. Nye jobs og bedre infrastruktur har bidraget positivt til udviklingen.

Projektets fokuspunkter

Dette til trods er landet ikke rustet til at klare udviklingen på egen hånd. Sal får meget lidt regn, har ingen ferskvand, ingen genanvendelse af affald og oplever ofte strømafbrydelser. TUI Clean & Green-projektet på Kap Verde har flere fokuspunkter. Det ene er at reducere affald fra turismen med en femtedel. Det andet er at sænke vand- og energiforbruget på øen Sal med 10 procent.

TUI Care Foundation arbejder for mere bæredygtig turisme
En smartere håndtering af affald.

Sådan sparer hotellerne på energi og vand

Cirka 20 hoteller får hjælp til at sænke deres forbrug blandt andet gennem lavenergilamper, vandhaner med lavere tryk, dyrkning af lokale planter, som ikke behøver at blive vandet, samt alternativer til flaskevand. Der er også planer om at oprette genbrugsstationer, hvilket vil være med til at skabe flere jobs til de lokale.

TUI Care Foudation arbejder for en mere bæredygtig turisme
Rent drikkevand er en mangelvare på Sal.

Projektet beskytter dyr og natur

Derudover er det vigtigt at sørge for, at turismen ikke skader dyrene og naturen på nogle af øerne. Med hjælp fra en lokal forening på Sal er der skabt en manual, der giver gode råd til rejseledere, der guider udflugter med fokus på, hvordan dyr og natur beskyttes, herunder særligt fokus på sanddyr. Indtil nu har 100 guider fået uddannelse i miljøbeskyttelse, og planen er at lancere systemet over hele landet.

TUI Care Foundation arbejder for mere bæredygitig turisme
Montering af solceller på et tag på Kap Verde.

Projektet kort

  • TUI Clean & Green-projektet er et TUI Care Foundation-initiativ, som skal mindske energi- og vandforbruget samt mængden af affald fra turismen på Kap Verde
  • Uddannelse er en central del af projektet
  • Beskyttelse af miljøet udvikler lokalsamfundet
  • Hjælper 20 hoteller og andre virksomheder med at sænke vand- og energiforbrug
  • Genbrugsstationer er planlagt til at blive opført, hvilket medfører nye jobs til lokalbefolkningen

Lignende indlæg