Hikkaduwa

I Sri Lankas livligste badeby – Hikkaduwa – foregår det meste ved den fine strand. Om dagen vrimler det med soldyrkere og surfere, og om aftenen danser man under stjernehimlen. Alt indenfor bekvem rækkevidde fra vores hoteller. Læs mere

I Sri Lankas livligste badeby – Hikkaduwa – foregår det meste ved den fine strand. Om dagen vrimler det med soldyrkere og surfere, og om aftenen danser man under stjernehimlen. Alt indenfor bekvem rækkevidde fra vores hoteller.

I Hikkaduwa får du følelsen af, at befinde dig i begivenhedernes centrum. Badebyen er et farverigt mylder af dykkercentre, småbutikker, håndarbejdsatejeer, strandbarer, restauranter og pop-up-klubber på stranden. Byen ligger nær hovedvejen mellem Colombo og Gale.

Dykning og snorkling
Hikkaduwa er blevet et populært centrum for dykkerkulturen, takket være de fine koralrev der ligger i nærheden. Tag et dykkerkursus eller lej snorkeludstyr og tag ud på egen hånd. En glasbundsbåd er en anden måde at opleve livet under havoverfladen på. I nærheden ligger der en indsø med et rigt fugleliv, hvor du kan sejle i kano i solnedgangen.

Se mere af Sri Lanka
Er du nysgerrig efter at se mere af landet? Lej en bil med chauffør eller tag med på nogle af vores guidede udflugter. Tag op i de grønne bjerge, hvor den berømte ceylonte dyrkes. Eller til hovedstaden Colombo med et miks af kolonihuse, shoppingcentre, bazarkvarterer og gallerier. En berømt seværdighed er Tandes Tempel i Kandy, hvor en af buddhismens vigtigste relikvier, Buddhas ene kindtand, opbevares i et guldskrin. Men der er selvfølgelig også meget at se på nærmere afstand. I nærheden af Hikkaduwa er der flere byer, hvor du kan besøge buddhisttempler med fantasifulde udsmykninger.

Folkeliv og myldrende markeder
Sri Lankas farverige kultur er en oplevelse i sig selv. Gademarkeder med et mylder af cykler, grøntsagsboder og maddufte. Smilende mennesker iklædt sarier med batikmønstre. Styltefiskere der fanger sardiner siddende på træstativer i det lave vand. Hvor du end befinder dig, kommer du tæt på det lankesiske hverdagsliv – og måske er det netop det, der bliver dine stærkeste ferieminder fra Sri Lanka.

Udflugtstips

  • Safari i Yala nationalpark
  • Hel dag i Colombo med templer og markeder
  • Hvalsafari

Vejret på Sri Lanka
På Sri Lanka er klimaet tropisk med gennemsnitstemperaturer på omkring 30 grader i dagtimerne hele året. I begyndelse af året dominerer nordøstmonsunen, der giver regn på østkysten. Fra april og frem til midten af juni er der mest regn mod vest. Du kan læse mere om vejret på Sri Lanka på diverse vejrtjenester. 

Vis mindre

Toplister & anbefalinger