Bentota

Bentota er vandsportens hovedby på Sri Lanka. Lagunen er et livligt mylder af både og brætsejlads. Du kan også bade ved uberørte strande og spise skaldyr på gode restauranter. Vælg mellem flere moderne hoteller direkte ved stranden. Læs mere

Bentota er vandsportens hovedby på Sri Lanka. Lagunen er et livligt mylder af både og brætsejlads. Du kan også bade ved uberørte strande og spise skaldyr på gode restauranter. Vælg mellem flere moderne hoteller direkte ved stranden.

Bentota er et langstrakt rejsemål på Sri Lankas vestkyst, cirka 60 km fra hovedstaden Colombo. Selv om turisterne har fundet hertil, er der god plads på stranden til at gå lange ture og kaste sig ud i bølgerne.

Kitesurfing i lagunen
Da Bentota ligger ved floden Bentota Gange, kan du også bade i lagunen, der dannes hvor floden løber ud i det Indiske Ocean. Det er også her du kan prøve kitesurfing og jetski. Foruden vandsport kan du tage på fisketure eller bådture langs floden og se babykrokodiller og sjældne fugle. Det er populært at tage båden over til Aluthgama på den anden side af floden.

Skaldyr og curry
Både her og i Bentota er der mange restauranter med alt fra nyfanget fisk og skaldyr til den lokale varinat af hot curry. Her er også gourmetrestauranter, hvis du ønsker lidt afveksling.

Tempel og markeder
Foruden strandene er der meget at se og opleve i nærheden. Ved Kosqoda Turtle Hatchery kan du være med, når man slipper de nyfødte havskildpadder ud i havet. Hist og her finder du farverige markeder, blandt andet i Aluthgama, hvor du kan gøre gode fund blandt sjaler, tasker og lokalt håndarbejde. Tager du på en udflugt med bil og chauffør, kan du besøge Kane Villaraya, et af templerne i nærheden.

Se mere af Sri Lanka
Er du nysgerrig efter at opleve mere af landet? Lej en bil med chauffør eller tag med på nogle af vores guidede udflugter. Tag op i de grønne bjerge, hvor den berømte ceylonte dyrkes. Eller til hovedstaden Colombo med en blanding af kolonihuse, shoppingcentre, bazarkvarterer og gallerier. En populær seværdighed er Tandens Tempel i Kandy, hvor en af buddhismens vigtigste relikvier, Buddhas ene kindtand, opbevares i et skrin af guld. Men der er selvfølgelig også meget at opleve på nærmere hold. Det tager cirka en time med bil til kulturbyen Galle, der er kendt for sit hollandske fort og den livlige fiskerihavn.

Folkeliv og myldrende markeder
Sri Lankas farverige kultur er en oplevelse i sig selv. Gademarkeder med et mylder af cykler, grøntsagsboder og maddufte. Venlige og smilende mennesker klædt i saris med batikmønstre. Styltefiskere der fanger sardiner siddende på træstativer i det lave vand. Hvor du end befinder dig, er du tæt på det lankesiske hverdagsliv – og det er måske netop det, der bliver dit stærkeste ferieminde fra Sri Lanka.

Udflugtstips

  • Safari i Yala nationalpark
  • Hel dag i Colombo med templer og markeder
  • Hvalsafari

Vejret på Sri Lanka
På Sri Lanka er klimaet tropisk med gennemsnitstemperaturer på omkring 30 grader i dagtimerne hele året. I begyndelse af året dominerer nordøstmonsunen, der giver regn på østkysten. Fra april og frem til midten af juni er der mest regn mod vest. Du kan læse mere om vejret på Sri Lanka på diverse vejrtjenester.

 

 

Vis mindre

Toplister & anbefalinger