Funchal

Den gamle bydels stræder og det nye, livlige restaurantliv medfører, at Funchal virker både moderne og charmerende. Familiehoteller med opvarmede pools og luksuriøse hoteller af klassisk snit findes både i byen og i Lidoområdet, lige udenfor. Læs mere

Den gamle bydels stræder og det nye, livlige restaurantliv medfører, at Funchal virker både moderne og charmerende. Familiehoteller med opvarmede pools og luksuriøse hoteller af klassisk snit findes både i byen og i Lidoområdet, lige udenfor.

I Madeiras hovedstad Funchal blandes kaffebarer og mærkevarebutikker med kakkeldekorerede bygninger. Den ligger i en halvmåneformet bugt med en skøn udsigt over Atlanten. Det nye havbad Ponta Gorda, med havvandspools og trapper til havet, ligger i Lidoområdet, et par kilometer fra centrum. Fortsætter du langs strandpromenaden, der starter ved Lidobadet, kan du vandre langs havet hele vejen til den lille fiskerby Camara de Lobos (ca. 6 km). På vejen passerer du også naturstranden Praia Formosa, der består af rullesten og sort lavasand.

Restauranter og forlystelser
I den gamle bydels stræder myldrer det med hyggelige cafeer og restauranter, der har borde placeret ude i stræderne. Både her og i Funchals bykerne findes alt fra sushi, indisk og italiensk til øens paraderet espetada, grillspyd med hvidløgskrydret oksefilet. Forlystelsesudbuddet er lige så bredt, med eksklusive klubber, små jazzasteder og salsabarer. Især i weekenderne er der mange folk i gaderne.

Shopping og seværdigheder
Tøj, sko og tasker af god kvalitet finder du i eksklusive små butikker og i store shoppingcentre. Vil du købe noget spiseligt, skal du besøge markedshallen Mercado dos Lavradores, med øens egen høst af eksotiske blomster, frugt og grøntsager. Blandt seværdighederne er også den pompøse domkirke fra 1500-tallet.

Øen rundt i bil
Madeira er kun 60 km lang og 20 km bred, og har et behageligt klima der medfører, at øen er dækket af frodig vegetation hele året. Langs vandingskanalerne, levadaerne, kan du vandre i skove med eucalyptus og mimoser. Nye veje og tunneller gør det let at komme rundt mellem byer, udsigtssteder og fine vandrestier i bjergene. Du kan bestille en udlejningsbil allererede hjemmefra.

Eventyr og seværdigheder for hele familien
Til familier der er interesseret i at opleve øen har vi mange tips. Her er nogle af dem:

  • Svævebane over Funchal og kanetur i kurveslæde ned af bakkerne
  • Bådudflugt med mulighed for at se delfiner og hvaler
  • Det nye Cristiano Ronaldo-museum i Funcha

Golf og gourmetmiddage
Madeira er det rette sted, hvis du vil nyde livets goder. Du kan spise fiske- og skaldyrsmiddage i topklasse, sidde på cocktailbarer med panoramaudsigt og besøge Blandy's vinhus. Golf på øen kan være en udfordring, da banerne er ganske kuperede, men udsigten slårt det meste.

Udflugtstips

  • Den botaniske have i Funchal
  • Nonnernes dal med pragtfulde udsigter
  • Levadavandringer
  • Canyoning – klatretur ned af bjerg med små vandfald

Udflugterne gennemreøse med engelsktalende guider og bestilles på rejsemålet.

Madeira om sommeren
Vores rejser til Madeira sker med rutefly i sommersæsonen. Vi har ingen guider på rejsemålet, men du kan altid kontakte vores onlincecenter via telefon, mail eller sms – både før og i løbet af rejsern. Vil du ikke tage til bhotelelt på egen hånd, kan du forudbestille en taxitransfer gennem os.

 

 

Vis mindre

Toplister & anbefalinger