Rejser til Ari Atoll, Maldiverne

Ari-atollen er en af Maldivernes største øgrupper. Her vælger du mellem tre forskellige øer og tre forskellige hotelklasser – fra enkle bungalows på stranden til femstjernet De Luxe. Fællesnævneren er lavvandede turkise laguner, svajende kokospalmer og kridhvide strande.  Læs mere

Ari-atollen er en af Maldivernes største øgrupper. Her vælger du mellem tre forskellige øer og tre forskellige hotelklasser – fra enkle bungalows på stranden til femstjernet De Luxe. Fællesnævneren er lavvandede turkise laguner, svajende kokospalmer og kridhvide strande. 

Republikken Maldiverne sydvest for Sri Lanka ser ud som små kagekrummer på en blå dug, som de små øer ligger der i det Indiske Ocean. Alt land er skabt af koraldannelser omkring toppene af en vulkansk dybhavsryg, og landets højeste punkt er kun omkring 2,4 meter over havoverfladen. Øerne danner ringformede atoller, der besktyttes af omkringliggende barriererev.

Afsides paradis
Du flyver med rutefly til Maldiverne. Fra lufthavnen kommer du til din paradisø med vandflyver eller båd, afhængig af afstandene. En typisk ferieø i Maldiverne er ikke mere end nogle hundrede meter i diameter og har normalt kun et veludstyret hotelresort. Det mest almindelige er, at du i bungalows ved stranden, eller i villaer, der står på pæle ude i vandet. I midten ligger reception, restauranter, barer, dykkercenter og andre faciliteter.

Maldiverne i sommersæsonen
I sommermånederne maj-september er vejret ikke lige så stabilt og solsikkert som om vinteren, og heftige men hurtigt overståede regnbyger kan forekomme. Til gengæld kan du finde rejser til betydeligt billigere priser end i højsæsonen.

Ari Atollen

Ari-atollen er en af Maldivernes største øgrupper og ligger sydvest for lufthavnen og hovedstaden Male. Her ligger et af Maldivernes førende All Inclusive-hoteller, som har det bedste til både par og familier. På femstjernede Centara Grand Island Resort er der luksuriøse familieværelser på pæle i vandet og strandvillaer med en fantastisk beliggenhed på den hvide strand.

Nordlige Ari-Atol

På den nordlige Ari-Atol ligger mellemklassehotellet Ellaidho Maldives by Cinnamon, der også byder på forskellige former for indkvartering - fra almindelige bungalows til vandvillaer på pæle. Koralrevet der omgiver øen, byder på spektakulær snorkling, og her ligger også et gammmelt vrag, der efterhånden er dækket af koraller, og beboet af fisk.

Rasdhoo Atollen
Rasdhoo-atollen, der indgår i samme region som Ari-atollen, består af hoteløen Kuramathi. Det tager cirka en halv time at gå rundt om øen, der er dækket af tropisk vegetation. Her bor du på firestjernede Kuramathi Island Resort og du kan benytte alle øens barer, restauranter, butikker og underholdning. Fitness, spa, diskotek og livemusik om aftenen er blot nogle eksempler på, hvad hotellet tilbyder.

Dykning og snorkling
Forudsætningerne for dykning, snorkling og andre former for vandsport er perfekte, uanset hvor du bor. På Kuramathis sydøstlige kyst ligger for eksempel det berømte dykkersted Rasdhoo Madivaru.

Vis mindre

Toplister & anbefalinger