Rejser til Castelsardo

Ingen der har været her, er forbavset over, at Castelsardo er med på listen over Italiens smukkeste småbyer. Bag de middelalderlige bymure, byder byen på en romantisk atmosfære, delikatessebutikker, smukke kirker, håndarbejdstraditioner og mange førsteklasses restauranter i stræderne. Læs mere

Ingen der har været her, er forbavset over, at Castelsardo er med på listen over Italiens smukkeste småbyer. Bag de middelalderlige bymure, byder byen på en romantisk atmosfære, delikatessebutikker, smukke kirker, håndarbejdstraditioner og mange førsteklasses restauranter i stræderne.

Den lille by ligger på et bjerg på en halvø i Middelhavet. Det hele krones af en mægtig borg fra 1100-tallet. På sommeraftenerne arrangeres ofte jazzkoncerter og andre arrangementer deroppe.

Strande, isbarer og flettede kurve
Du kan sole og bade på en rullestensstrand nær hotellerne, eller på den fine sandstrand Lu Bagno et stykke udenfor Castelsardo. Men de besøgende kommer først og fremmest for at opleve charmen i de snoede stræder. Nogle gader er fyldt med gallerier, butikker og isbarer. Andre fører gennem boligkvarterer med farverige altankasser og nysgerrige katte. Og mange steder sidder kvinderne stadig udenfor deres huse og fletter kurve på gammeldags vis.

Kulinariske højdepunkter
I Castelsardo kan du også få rigtig gode madoplevelser. Blandt de mange restauranter er der både italienske førsteklasses restauranter og rustikke trattorier, ofte med fokus på fisk og skaldyr. På ægte vis kan du også spise lokalproduceret mad på landejendomsrestauranter lige udenfor byen, se efter skilte med ordet Agriturismo.

Mange seværdigheder
Borgen blev opført i 1100-tallet af dynastiet Dorai fra Genova. Andre kulturelle seværdigheder er kirken Santa Maria med sit middelalderkrucifiks "Sorte Kristus" og den stemningsfulde katedral St. Antonio. Nær Castelsardo kan du se den ejendommeligt formede Elefantklippe, der med sin udstrakte "snabel" er blevet et symbol for hele Sardinien.

Italiens smukkeste småbyer
Sammen med den lille by Bosa, hvor vi også har et par hoteller, er Castelsardo med på listen over Italiens smukkeste småbyer – I Borghi più Belli D’Italia. Du kan læse mere om liste og byerne på organisationens hjemmeside www.borghitalia.it.

Bestil bilen hjemmefra
Øens grønne bjerge, havbugter og middelalderbyer kan du nemt nå på en dagstur med bil. Kør ad Sardiniens smukkeste vej mellem Alghero og Bosa. Eller tag til Costa Smeralda for at opleve luksusyachter og jetsetfolket. Du kan finde flere tips i vores rejsemålsbrochure. Spar tid oo besvær, bestil en udlejningsbil i en eller flere dage allerede hjemmefra.

Vis mindre

Toplister & anbefalinger