Lindos

Lindos er en lille postkortsmuk by på en bakke ved havet på Rhodos østkyst. Ved torvet og i de snoede stræder ligger hvidkalkede huse, små butikker og restauranter. Højst oppe troner et akropolis med antikke templer. Du bor nær strandene for foden af bjerget. Læs mere

Lindos er en lille postkortsmuk by på en bakke ved havet på Rhodos østkyst. Ved torvet og i de snoede stræder ligger hvidkalkede huse, små butikker og restauranter. Højst oppe troner et akropolis med antikke templer. Du bor nær strandene for foden af bjerget.

Om dagen vrimler Lindos stræder med besøgende, der kommer i turistbusser. Der er mange frokoststeder, souvenirbutikker, og oven i købet en "æseltaxi" til dem, der vil ride op til Akropolis. Om aftenen er stemningen mere rolig, der fornemmer du at Lindos også er en levende by, når indbyggerne sidder ude på gaden og snakker i skumringen.

Ridderromantisk akropolis
Lindos akropolis hører til blandt Rhodos største kulturelle seværdigheder. Fra antikken nedstammer det 2.500 år gamle tempel tilegnet Pallas Athena samt flere andre ruiner, hvis søjler rejser sig mod himlen. Langt senere, i 1200-tallet, kom Johannesridderne hertil og befæstede hele klippen med en mægtig ringmur med tinder og tårne.

Tips – hoteller til to
Blandt vores hoteller findes TUI Sensimar Lindos Bay, der er skabt til voksne, der rejser på tomandhånd (ingen børn under 16 år). Det ligger direkte ved strande, fire kilometer udenfor Lindos, med spa, restauranter og en pragtfuld havudsigt. 

Udflugtstips
  • Sommerfugledalen og naboøen Chalki
  • Prøvedyk i et smukt havmiljø
  • Dagstur til Marmaris i Tyrkiet

Du kan bestille udflugterne hjemmefra to måneder før afrejsen. 

Oplev Rhodos med en udlejningsbil
Vil du opleve endnu mere af Rhodos, kan du allerede hjemmefra bestille en udlejningsbil i en eller flere dage. Med en udlejningsbil kan du nemt komme rundt på øen og blande badning på skønne strande med besøg i klostre, tempelruiner og bjergbyer. Det giver dig også frihed til at kunne tage på dagsudflugter til de fine naturstrande længere sydpå på østkysten.

 

Vis mindre

Toplister & anbefalinger