Smag Kumquat - en mini-appelsin på Korfu

Frugten kumquat er en miniatureudgave af appelsinen, som er vældig populær på Korfu.

Den blev indført på Korfu i 1846 af den skotske botaniker, Robert Fortune, og er i dag en af øens varemærker.

Kumquat bliver brugt til både likør, marmelade, kager og andre søde sager.

Der findes flere fabrikker på øen, som producerer de forskellige produkter.

Til likøren bruger man både skrællen og frugtkødet. Der findes to forskellige slags likør, den orange (gjort på skrællen) og den gule (gjort på frugtkødet).

I næsten hver en souvenirbutik på øen, vil man kunne finde diverse kumquatprodukter, side om side med olivenolie, ouzo og postkort med billedskønne Korfu.

Kumquatlikøren har en smag, der leder tankerne hen på Pernod. Likøren bør nydes afkølet.

Kumquatlikøren har en smag, der leder tankerne hen på Pernod. Likøren bør nydes afkølet.