Primera

Primera Air - PF

Primera Air er et islandsk luftfartsselskab, som er en del af rejsekoncernen Primera Air. Primera Air flyver fra Norden til mere end 70 destinationer omkring Middelhavet og i Asien og Caribien.

Primera Airs flyflåde består af 7 fly, heraf 6 Boeing 737-800 og 1 737-700.

Du kan læse mere om Primera Air på deres websted »

Håndbagage

Der må kun medbringes ét styk håndbagage pr. person om bord på flyene. Håndbagagen må højst veje 10 kg. Den må højst fylde 54 x 45 x 25 cm.  

Tips og regler for håndbagage finder du her »

Indtjekket bagage

Den tilladte bagagevægt er 23 kg ekskl. håndbagage.

Børn under 2 år

Børn under 2 år må medbringe 10 kg indtjekket bagage. Bemærk, at børn under 2 år ikke må medbringe håndbagage.

Børn på 2 til 11 år

For børn på mellem 2 og 11 år gælder samme bagageregler som for voksne.

Klapvogn/barnevogn 

Hvis du rejser med et spædbarn (under 2 år), kan du gratis medbringe en klapvogn/barnevogn. TUI anbefaler, at man lejer en taske (Airshell), der beskytter klapvognen/barnevognen under transporten – læs mere om Airshell her »

Læs mere

Beskyt din bagage med Airshell »

Tips og regler for pakning af bagage »

Forsinket, beskadiget eller mistet bagage »

Overvægt

Hvis du har brug for at medbringe mere bagage end de tilladte 23 kg, kan det godt lade sig gøre mod at betale ekstra. Det kan bestilles på Primera Airs websted (tidligst 30 dage før afrejse).

Bestil ekstra bagagevægt her »

Når du flyver med Primera Air og gerne vil medbringe specialbagage, f.eks. sportsudstyr, skal du bestille transport af bagagen på Primera Airs websted:

Bestil specialbagage her »

Hos Primera Air findes der ikke forskellige passagerklasser.

Standardmåltid

Når du flyver med Primera Air, kan du bestille et måltid til rejsen på forhånd.

Måltider bestilles hos TUI:

  • samtidig med at du bestiller rejsen
  • under Min rejse (indtil 15 dage før afrejse)
  • hos kundeservice på telefon 70 10 10 50 (indtil 2 arbejdsdage før afrejse)

Specialkost

Primera Air tager hensyn til de mest almindelige ønsker til speciel kost eller diæt.

Specialmåltidernes indhold og sammensætning varierer afhængigt af årstiden og køkkenets råvarer samt af, hvorfra maden leveres (hjemme eller på destinationen). Det gør det svært at specificere måltidernes præcise indhold på forhånd. Men vi garanterer, at måltiderne overholder de tilsigtede indholdsrestriktioner.

Specialkost skal bestilles og betales hos TUI, samtidig med at rejsen bestilles eller senest 2 dage inden afrejse. Du kan vælge mellem følgende muligheder:

  • Vegetarisk
  • Glutenfri
  • Diabetes
  • Laktosefri

Allergi

Som allergiker kan du, når du flyver med Primera Air, bestille specialkost om bord ud fra ovenstående valgmuligheder.

Hvis du har nøddeallergi, anbefaler vi, at du fortæller det til Primera Airs kabinepersonale, når du går om bord. Kabinepersonalet vil da gøre de øvrige passagerer opmærksom på, at der er en allergiker om bord.

Allergimedicin

Hvis du har behov for allergimedicin, skal du selv medbringe den på rejsen. Primera Air har ikke allergimedicin om bord, og kabinepersonalet kan ikke administrere lægemidler.

Det er vigtigt at understrege, at på trods af opfordringer til passagererne kan Primera Air aldrig garantere en nøddefri flyvning for passagerer med luftbåren nøddeallergi.

Forkælelse med champagne

Når du flyver med Primera Air, kan du gøre flyrejsen ekstra guldrandet for dig selv eller andre ved at forudbestille en festpakke med champagne. Som alternativ til champagne kan man også vælge mousserende vin. Bemærk, at festpakken kan bestilles mellem 30 og 7 dage før afrejse.

Festpakken bestilles her »

Når du flyver med Primera Air, kan du mod betaling reservere visse sæder om bord.

SÅDAN BESTILLER DU ET BESTEMT SÆDE

Du kan reservere din yndlingsplads fra dagen efter, du har booket rejsen hos TUI (dog højst 60 dage før afrejse), og indtil 7 dage før afrejse.

Det er nemt at bestille online her »

Når du flyver med Primera Air, er det nemt at forudbestille dine taxfree varer via nettet.

Hvornår kan jeg bestille?

Du kan forudbestille dine varer til både ud- og hjemrejse fra 30 dage før afrejse og frem til 5 dage før afrejse. Om bord på flyet på udrejsen kan du supplere din bestilling til hjemrejsen.

Her kan du bestille dine toldfri varer »

Indtjekningen åbner mellem 2 og 3 timer før afgang og lukker 1 time før afgang. Det er en god idé at være i god tid.

Mad og drikke

Om bord kan du købe forskellige drikkevarer og forfriskninger til gunstige priser, når vognene kommer gennem kabinen under flyveturen.

Her finder du information om måltider om bord »

Hvis du har brug for hjælp i lufthavnen, er det vigtigt, at du giver besked om det, når du bestiller rejsen. Her menes f.eks. hjælp med at bære bagage, eller at du har brug for en kørestol for at komme om bord på flyet.

Hvis du er i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte TUIs kundeservice:

•    Telefon: 70 10 10 50.

Gravide kvinder, som har termin mindre end 2 uger efter datoen for flyveturen, kan ikke flyve med Primera Air.

Hvis passageren har termin inden for 4 uger efter datoen for flyveturen, skal hun ved indtjekning og på begæring ved ombordstigning fremvise lægeerklæring, der bekræfter, at en læge har godkendt flyrejsen. Det skal være angivet i lægeerklæringen, hvor lang tid flyrejsen må vare, hvornår passageren har termin, samt i hvilken periode passageren har lov til at flyve.

Primera Air anbefaler kraftigt, at kvinder medbringer lægeerklæring, der oplyser om forventet termin, i de sidste 3 måneder af graviditeten. Det kan hjælpe med at bevise, hvor langt henne i graviditeten kvinden er. Hvis en kvinde ser ud til at være i de sidste 4 uger af graviditeten og ikke kan bevise andet, vil hun blive nægtet at komme om bord på flyet.