DAT - DX

Danish Air Transportation eller DAT som det forkortes, er et dansk flyselskab der blev grundlagt i 1989 og er Danmarks tredjestørste indenrigsselskab. De flyver både rute og på charteropgaver fra andre flyselskaber.

 

Håndbagage

Håndbagagen må ikke veje mere end 5 kg og være større end 50 x 40 x 25 cm hos Danish Air Transportation

Indtjekket bagage

Når du flyver med Danish Air Transportation, må du medbringe 20 kg indtjekket bagage.

Børn under 2 år

Børn under 2 år må kun medbringe 5 kg håndbagage.

Klapvogn/barnevogn

Hvis du rejser med et spædbarn (under 2 år), kan du gratis medbringe en klapvogn/barnevogn. TUI anbefaler, at man lejer en taske (Airshell), der beskytter klapvognen/barnevognen under transporten – læs mere om Airshell her »

Danish Air Transportation erstatter ikke beskadigede klapvogne/barnevogne med mindre de er pakket ind i tasker fra Airshell.

Læs mere

Beskyt din bagage med Airshell »

Tips og regler for pakning af bagage »

Forsinket, beskadiget eller mistet bagage »

Overvægt

Hvis du har brug for at medbringe mere bagage end de tilladte 20 kg, kan du forudbestille ekstra bagagevæg. Hvis du ikke forudbestiller, skal du forvente en meget dyrere afgift i lufthavnen. Overvægt betales i lufthavnen.

 

DAT betragter klap-/barnestol, kørestol, rollator, bilbarnestol, cykler, dykkerudstyr og golfbag som special bagage,

DAT tillader desværre ikke levende dyr, surfbrædder, kiteboards og lignende udstyr.

DAT erstatter ingen special bagage, der ikke er blevet pakket i tasker fra Airshells. Samtidig skal vi påpege, at det ikker er tilladt at pakke andet end specialbagage i Airshells, venligst følg Airshells anvisninger for en korrekt pakning.

 

Hos DAT findes der ikke forskellige passagerklasser.

Standardmåltid

Når du flyver med Danish Air Transportation, kan du bestille et måltid til rejsen på forhånd.

Måltider bestilles hos TUI:

•    samtidig med at du bestiller rejsen
•    under Min rejse (indtil 15 dage før afrejse)
•    hos kundeservice på telefon 70 10 10 50 (indtil 2 arbejdsdage før afrejse)

Specialmad

Danish Air Transportation tager hensyn til de mest almindelige ønsker til speciel mad eller diæt.

Specialmåltidernes indhold og sammensætning varierer afhængigt af årstiden og køkkenets råvarer samt af, hvorfra maden leveres (hjemme eller på destinationen). Det gør det svært at specificere måltidernes præcise indhold på forhånd. Men vi garanterer, at måltiderne overholder de tilsigtede indholdsrestriktioner.

Specialmad skal bestilles og betales hos TUI, samtidig med at rejsen bestilles eller senest 2 dage inden afrejse. Du kan vælge mellem følgende muligheder:

•    Vegetarisk
•    Vegan
•    Glutenfri
•    Diabetes
•    Laktosefri
•    Diabetes
•    Uden svinekød

Allergi

Som allergiker kan du, når du flyver med DAT, bestille specialmad om bord ud fra ovenstående valgmuligheder.

Hvis du har nøddeallergi, anbefaler vi, at du fortæller det til DATs kabinepersonale, når du går om bord. Kabinepersonalet vil da gøre de øvrige passagerer opmærksom på, at der er en allergiker om bord.

Allergimedicin

Hvis du har behov for allergimedicin, skal du selv medbringe den på rejsen. DAT har ikke allergimedicin om bord, og kabinepersonalet kan ikke administrere lægemidler.

Det er vigtigt at understrege, at på trods af opfordringer til passagererne kan DAT aldrig garantere en nøddefri flyvning for passagerer med luftbåren nøddeallergi.

Når du flyver med DAT, kan du mod betaling reservere visse sæder om bord.

Sådan bestiller du nemt dit sæde

Du kan reservere din yndlingsplads fra dagen efter, du har booket rejsen hos TUI (dog højst 60 dage før afrejse), og indtil fire dage før afrejse.

Det er nemt at bestille online her »

Bestil toldfri varer på forhånd

Når du flyver med DAT, er det nemt at forudbestille dine taxfree varer via nettet. Flyver du indenfor EU kan du ikke forudbestille toldfrie tobaksprodukter til rejsen.

Hvornår kan du bestille

Du kan forudbestille dine varer fra 30 dage før afrejsen frem til 5 dage før afrejsen til både ud- og hjemrejsen. Ombord, på vej til dit rejsemål, kan du supplere din bestilling til hjemrejsen

Her kan du bestille dine toldfri varer »

Indtjekningen åbner mellem 2 og 3 timer før afgang og lukker 1 time før afgang. I visse lufthavne kan du benytte lufthavnens indcheckningsmaskiner. Du kan desværre ikke checke ind online inden afrejsen.

Det er en god idé at være i god tid.

Mad og drikke

Om bord kan du købe forskellige drikkevarer og forfriskninger til gunstige priser, når vognene kommer gennem kabinen under flyveturen.

Her kan du læse hvad der er gældende for måltider ombord

Film

DAT viser igen film under flyveturen.

Betaling om bord

DAT accepterer:
•    DKK og Euro ombord
•    Visa, Mastercard og Dankort

Hvis du har brug for hjælp i lufthavnen, er det vigtigt, at du giver besked om det, når du bestiller rejsen. Her menes f.eks. hjælp med at bære bagage, eller at du har brug for en kørestol for at komme om bord på flyet. Hjælp i lufthavnen skal bestilles samtidig med, at rejsen bestilles hos TUI.

Hvis du er i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte TUIs kundeservice på 70 10 10 50.

TUI anbefaler, at gravide rejsende medbringer lægeerklæring på alle flyvninger efter den 32. svangerskabsuge.

Til og med 36. svangerskabsuge er det intet problem at flyve inden for Europa. Bemærk, at også hjemrejsen skal ske inden for denne periode. Hvis man venter tvillinger, skal hjemrejsen dog ske inden den 32. svangerskabsuge.

For rejser til andre lande kan der gælde andre specifikke regler. Vi anbefaler derfor, at du tjekker med dit eget forsikringsselskab.