Vandretips til De Kanariske Øer

Vandretips til De Kanariske Øer

2017-01-11

Med vandreskoene på kan du opdage en helt ny og hemmelig side af De Kanariske Øer. I de tågede bjerge venter vilde og uberørte terrasser, mandeltræer og sølvfarvede laurbærskove.

Frisk luft, grøn natur og fredfuld stilhed står højt på manges ønskeliste, når det gælder ferie. Måske er det lidt overraskende, men De Kanariske Øer er et af vores bedste tips til at vandre. Uanset om du er ude efter en uges hård trekking, en guidet naturvandring eller en dagstur på solferien.

De syv store ferieøer i Atlanten har en natur, der byder på alt fra pinjeskovsklædte bjerge til dale, hvor der vokser appelsiner og avocado. Da der er store niveauforskelle åbner der sig ofte et smukt udsyn, der får dig til at tabe kæben gang på gang.

Det behagelige klima på De Kanariske Øer gør, at du kan vandre året rundt. Du skal bare klæde dig efter lag-på-lag-princippet. Et andet godt tip er at holde pauser og fylde dig med energi. I bjergbyerne kan du finde små steder, der serverer tapas såsom lufttørret skinke og saltbagte kanariske kartofler med mojo-sovs.

 

 

De 5 bedste steder at vandre på De Kanariske Øer

  1. La Palma – Drømmestien slænger sig blandt lavendel og tusindår gamle dragetræer. Se skovklædte bjerge og småbyer i bjergene.

  2. Gran Canaria – Fra Cruz de Tejeda løber der fem forskellige stier, der vil tage dig til terrasser og småbyer i bjergene.

  3. Tenerife – Vandr i den frodige Mascadal eller test trekking i nationalparken omkring vulkanen Teide, der er brugt som kulisse i Star Wars.

  4. La Gomera – Gå ikke glip af den sølvfarvede skov – en af verdens ældste regnskove.

  5. El Hierro – Indlandets heder og blomsterenge med græssene køer minder om Irland. Men der findes også vulkankrater med betagende udsigt.