Inspiration
Grækenlands bedste strande

Grækenlands bedste strande

2017-08-09

Med flere end 6.000 øer i det græske øhav, er der selvsagt et hav af strande, men hvilken af strandene er egentligt bedst? Det er selvfølgeligt op hver enkelt at bedømme hvilken, som er ens personlige favorit. Vi har samlet en liste, som indeholder otte af vores yndlingsstrande i Grækenland. Strandene er på hver sine måder unikke, men fælles for dem er, at de alle er et besøg værd. 

Nogle af strandene på listen kan du sikkert genkende, om ikke andet, så fra vores lister over Europas bedste strande og verdens bedste strande. Listen indeholder også nogle mindre lokale perler, som ikke får så meget opmærksomhed, som de egentligt fortjener.

Elafonissi på Kreta
Stranden bliver også kaldt for den lyserøde strand, eller Kretas svar på Maldiverne. Stranden ligger ca. 70 kilometer fra Chania, længst mod syd, på den vestlige side af Kreta.

Den lyserøde farve kommer fra muslingeskaller, som bølgerne gennem årene har maltet til sand.

Lalaria Beach på Skiathos
På Skiathos – i øgruppen Sporaderne kendt fra filmen Mamma Mia – møder Rajgæs og hvide klipper det krystalklare vand på Lalaria Beach. Strandens beliggenhed gør, at den kun er muligt at komme til med båd under den forudsætning, at det ikke blæser for meget. Hver morgen går båden fra Skiathos by.

Klippehvælvingen, Tripia Petra, kan sommetider nås til fods, ellers skal man svømme igennem.

Voidokilia Beach i Messenien
Det er ikke kun de græske øer, som har fine strande. I Messenien, den sydvestlige del af den store halvø Peloponnes finder du Voidokilia Beach. Den halvcirkelformede strand ligger i en vig, som fra oven ligner det græske bogstav omega Ω.

Bagved stranden ligger Gialova-lagunen - et vigtigt naturreservat og rasteplads for trækfugle, som er på vej fra Afrika til det nordlige Europa.

Sarakiniko Beach på Milos
Måske mere et klippebad end en strand, men den er ikke mindre spetakulær af den grund. De gråhvide kalkstensklipper, som størstedelen af øen Milos består af, er blevet skabt af bølger og vejret, hvilket har fået Sarakiniko Beach til at ligne et månelandskab.

Præcis som på månen. Eller næsten i hvert fald - uden vandet.

Anthony Quinn Beach på Rhodos
Du behøver ikke have set den klassiske film Navarones kanoner, som blev indspillet her, for at sætte pris på den pittoreske lille vig på Rhodos’ østkyst. Navnet har den fået fra en af filmens stjerner – skuespilleren Anthony Quinn, som købte vigen og den omkringliggende jord for at lave et center for artister og filmproducere. Den græske stat annullerede dog købet, hvilket så sent som for seks år siden skulle have været et samtaleemne, da Hillary Clinton besøgte Grækenland som USA’s udenrigsminister.

Der blev intet center for filmproducere, i stedet er stranden helt sikkert et af de mest instagramvenlige spots.

Red Beach på Santorini
Santorinis røde strand er mere spektakulær end idylisk, måske endda så spektakulær, at den fortjener at blive kaldt unik. Vi kan næsten garantere, at du ikke har oplevet noget lignende før. Den mørkerøde klippe, som ligger bagved stranden består af lavasten og fylder stranden med rødligt sand.

Der kan være mange mennesker på stranden i højsæsonen, så det kan være en god ide at opleve stranden fra en båd. Mindre trængsel og bedre udsigt.

Navagio Beach på Zakynthos
En af Grækenlands mest fotograferede pladser, og det er ikke svært at se hvorfor. Shipwreck Beach, som stranden også kaldes, på Zakynthos har alle ingredienserne som behøves for at klassificeres som en af verdens bedste strande. Azurblåt vand, kalkstenssand, klipper som går ret ned i vandet og et vrag på stranden.

Hvis du vil se stranden fra sin mest spektakulære side - fra oven - findes der en vandrerute oppe ved klipperne. Du når den lettest i bil.

Baloslagunen på Kreta
Vi afslutter hvor vi begyndte, på Kreta. Med lidt fantasi, kan Balos Bay kaldes for britisk kongelig hofleverandør. Prince Charles og Lady Diana besøgte nemlig stranden her på sin bryllupsrejse. Den letteste måde at komme til stranden på, er med båd fra Kissamos. Et tip er, at forsøge at komme med den tidlige morgenbåd, så er der ikke lige så mange mennesker.

Uden for lagunen er vandet lidt dybere og fyldt med fisk - perfekt, hvis man vil snorkle.

Hvilken er din yndlingsstrand i Grækenland?
Det er som altid med lister over bedste, fineste eller fedeste – det, som egentligt betyder noget, er hvad man selv synes. Det fine med Grækenland’ strande er, at der findes så mange af dem. Du kan besøge netop den du synes er bedst. Det betyder også, at der findes masser af fantastiske strande, som ikke er med på denne liste. Vi vil gerne høre, hvilken græsk strand, som er din favorit. Hop ind på vores Facebook-side, og stem.